zondag 12 mei 2013

Russische Homo vermoord en verminkt


                  
Een 23-jarige homo is vermoord in de Russische stad Volgograd. De moordenaars hebben zijn genitaliën vervolgens verminkt. Twee mannen van 27 en 22 jaar oud zijn opgepakt. Dat heeft de Russische recherche zaterdag gezegd.

Het lichaam van het slachtoffer werd vrijdagochtend gevonden bij een flatgebouw. De twee verdachten waren kennissen van hem. Tijdens het verhoor zouden de verdachten hebben aangegeven dat ze met het slachtoffer aan het drinken waren. Toen hij ze vertelde over zijn geaardheid, begonnen ze hem te slaan.

Homo's worden geregeld aangevallen in Rusland, maar het gebeurt zelden dat de autoriteiten openlijk erkennen dat homohaat een motief is.

bron: Algemeen Dagblad
        
  
Russische Homo door vrienden vermoord

Vrijdagnacht is in het Russische Volgograd een homoseksuele jongen vermoord door zijn vrienden. De 23-jarige jongeman ging donderdag stappen met vier vrienden maar toen hij bekende homo te zijn sloeg de sfeer om. Buiten werd de jongen met bierflessen geslagen en toen hij bewusteloos neerviel ook nog met een mes bewerkt.

Op het slachtoffer zijn diverse steekwonden aangetroffen en ook zijn genitaliën waren ernstig verminkt. De daders lieten de jongen voor dood achter maar volgens getuigen keerden ze niet veel later terug. Met een grote steen sloegen ze de schedel van het slachtoffer in om zeker te weten dat hij de aanval niet kon navertellen.

Inmiddels zijn twee van de vier daders aangehouden. De twee, 27 en 22 jaar oud, blijken goede kennissen van het slachtoffer maar ook beken- den van de politie. Ze werden vorig jaar veroordeeld wegens diefstal.

Het komt regelmatig voor dat homoseksuelen in Rusland slachtoffer zijn van homofoob geweld maar het gebeurt slechts zelden dat de autoritei- ten openlijk erkennen dat homohaat een motief is.

bron: GaySite.nl


Jongen verminkt, verkracht en vermoord in Rusland

Een 23-jarige homo uit de Russische stad Volgograd is mishandeld, verkracht met bierflesjes en vermoord om zijn seksualiteit. Dat hebben autoriteiten zondag gemeld. Twee verdachte mannen van 22 en 27 jaar zijn inmiddels aangehouden.
       
Het naakte lichaam van de jonge man werd vrijdagochtend naast een flat gevonden. Uit het politierapport blijkt dat z'n lichaam meerdere verwondingen had, waaronder aan zijn genitaliën, en z'n hoofd was ingeslagen met een steen

Een woordvoerder van de politie heeft toegegeven dat het motief van de daders waarschijnlijk homofobie is – iets dat Russische autoriteiten maar zelden erkennen. Volgens een regionale rechercheur kenden de daders en het slachtoffer elkaar en waren ze samen wat aan het drinken. De twee begonnen de jongen te slaan toen hij hen vertelde dat hij homo was.

Nikolai Alexeyev, een Russische homoactivist, noemde het incident monsterlijk. Volgens hem laat het de vruchten zien die het homofobe beleid in zijn land afwerpt, waaronder het verbod op homoseksueel propaganda.

bron: GayKrant.nl
          

Gruwelijke moord op Russische Homo in Wolgograd

In de Russische stad Wolgograd is een 23-jarige homoseksuele man op gruwelijke wijze vermoord. De Moscow Times en Gay.ru melden dat homofobie het motief van de daders was. De politie heeft inmiddels twee mannen opgepakt die van de moord en ver- minkingen verdacht worden.

De gruwelijke moord werd in de nacht van donderdag 9 mei op vrijdag 10 mei in Wolgograd gepleegd. Het slachtoffer - geïdentificeerd als Vladislav Tornovoi - werd in elkaar geslagen, verkracht met drie flesjes bier en zijn geslachtsdelen werden met een mes bewerkt. Vervolgens werd het bewusteloze slachtoffer naakt onder een stuk karton gelegd, dat door de daders in brand werd gestoken. Later keerden zij terug, omdat ze vreesden dat het slachtoffer nog in leven zou zijn en dus tegen hen zou kunnen getuigen. Met een zware steen sloegen ze het slacht- offer op zijn hoofd tot hij overleed.

De politie van Wolgograd (het voormalige Stalingrad) heeft inmiddels twee mannen - en een derde als getuige - opgepakt die verdacht worden de moord gepleegd te hebben. De verdachten van 22 en 27 jaar zijn vrienden van het slachtoffer. Samen zouden ze hebben deelgenomen aan de viering van het einde van de Tweede Wereldoorlog en samen het traditionele nachtelijke vuurwerk gekeken hebben. Toen het slachtoffer later op de avond tegenover zijn vrienden uit de kast kwam, sloegen bij hen de stoppen door.

De daders voelden zich - volgens berichten in de Russische media - door de bekentenis bedreigd en aangetast in hun patriottische gevoelens. Verder wordt gemeld dat de verdachten al eerder opgevallen waren door het dragen van T-shirts met homofobe teksten en ook al eerder ver- dacht werden van geweld tegen homoseksuele mannen. Ze blijven voorlopig in voorarrest en zijn inmiddels aangeklaagd voor moord.

Een correspondent van AFP meldt dat de Russische autoriteiten de moord een 'hate crime' noemen - en dat is opmerkelijk, omdat de geweld tegen Russische lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen en transgenders vrijwel nooit zo direct aan het discriminatoire motief van de daders gekoppeld wordt. Op grond van de Russische 'hate crime'-wetgeving kunnen zwaardere straffen opgelegd worden.

bronnen: COC.nl / COC Nederland / Moscow Times / Gay.ru