woensdag 15 mei 2013

Leven van 3 Homovrienden in TV-serie: De nieuwe 'Girls' ?!


                     
Het leven van drie homosexuele, bevriende dertigers in San Francisco staat centraal in een nieuwe TV-serie die HBO volgend jaar op het scherm brengt. Het Amerikaanse betaalkanaal heeft een achtdelige reeks besteld, weet de mediasite The Hollywood Reporter.

De 'dramedy', een mix tussen een comedy en dramaserie, heeft nog geen titel, maar hoofdrolspeler is al wel bekend. Jonathan Groff, bekend van de serie Glee en vele musicalrollen op Broadway, speelt een succesvolle dertiger, maar terwijl zijn carrière als ontwerper van videogames prima verloopt, is dat allerminst het geval in zijn persoonlijke leven. De andere mannelijke hoofdrollen zijn voor Frankie J. Alvarez en Murray Bartlett.

Volgens HBO gaat de reeks over een nieuwe generatie succesvolle 'gay men' die zich onderdompelen in het bruisende leven van gay capital San Francisco, maar soms maar moeilijk om kunnen gaan met de vele opties die het leven hen biedt. Het lijkt in die zin een beetje op die andere HBO-hit Girls, een serie over vier jonge twintigers in New York. De opnames beginnen dit najaar, de serie komt in de loop van 2014 op het scherm. Van Girls zijn al twee seizoenen uitgezonden. Het derde seizoen volgt volgend jaar.

bronnen: Algemeen Dagblad / The Hollywood Reporter