dinsdag 9 februari 2016

Spartacus International Gay Guide | Over een maandje: De nieuwe 'Spartacus'

Over een maandje is hij weer verkrijgbaar: The Spartacus International Gay Guide. Ook de 45e editie van Spartacus geeft volgens de uitgever weer een compleet overzicht van alle homo-hotspots in 135 landen. Elk land begint met een uitleg over de plaatselijke homo- cultuur en wat wettelijk wel en niet is toegestaan. Daarna volgt een overzicht van de bars, restaurants, hotels, sauna's, stranden en andere ontmoetingsplekken voor homoseksuelen.

Ook geeft de 970 pagina's tellende editie van Spartacus de adressen van alle homo-organisaties. De uitgever laat weten dat ook ditmaal alle gegevens van alle 21.000 locaties zijn gecontroleerd zodat homo's en biseksuelen zich thuis kunnen voelen bij de opgenomen adressen. Deze editie op de cover de 26-jarige Ben, zelf fanatiek gebruiker van de gids. "Ik gebruik de Spartacus al vele jaren en nog altijd gaat hij mee op reis", aldus Ben.



Hoewel de Duitse uitgever Bruno Gmünder schermt met de kreet 'Up to date information at your fingertips' lijkt de uitgave van de gids zijn langste tijd te hebben gehad. Internet en de vele honderden actuele, plaatselijke gay-apps lijken het eens zo populaire boekwerk overbodig te maken.

Spartacus International Gay Guide is vanaf 17 maart 2016 verkrijgbaar in de boekhandel of o.a. bij:  Vrolijk.nu  /  Bol.com  /  Amazon.com

bronnen: GaySite.nl / YouTube.com