dinsdag 9 februari 2016

TV - Kijk·Tip | Een nieuw seizoen van: "Hij is een Zij" – Vanavond: Aflevering 6

TV·Tip  – Hij is een Zij     Vanavond de zesde en tevens laatste aflevering van Hij is een Zij, het KRO-NCRV-programma over Gender- dysforie   Arie Boomsma volgde ook dit keer ruim een jaar het leven van zeven jonge transgenders. Nieuw dit seizoen is dat hij ook twee zeer jonge transgenders volgt.

De zesjarige Stijn is een van de jongste transgenders in Hij is een Zij. In het nieuwe seizoen volgt Arie Boomsma transgenders uit het eerste seizoen, zoals Martin en Bo, die zich voorbereiden op hun geslachtsveranderende operatie en Eveline, die net begint met hormonen. Ook maken we kennis met de zes jaar oude Stijn, die al zeker weet dat hij een meisje is in plaats van een jongen.
                    

                  
Ook in het tweede seizoen is Arie geraakt door de verhalen van de kandidaten: "Ik ben zo ontzettend trots op deze serie. Dappere strijders zijn het. Ruim een jaar mocht ik ze volgen bij hun transitie. Door de toevoeging van transkinderen Stijn (6) en Rens (11) gaat de kijker nog beter begrijpen wat de impact is van genderdysforie op het leven van transgenders en hun omgeving".

Hij is een Zij laat zien hoe het is om transgender te zijn en wat de jongeren moeten doormaken om de binnen- en buitenkant bij elkaar aan te laten sluiten. De jongeren krijgen vaak te maken met vooroordelen, teleurstellingen en onbegrip.

"Hij is een Zij" is vanavond te zien bij de KRO-NCRV op NPO 3 om 21.20 uur

bronnen: Gay.nl / KRO-NCRV.nl / YouTube.com / NPO.nl