donderdag 11 februari 2016

Jamaica - LHBT·fobie | "Een flinke groei van Jamaicaanse LHBT-vluchtelingen"

Het aantal vluchtelingen dat naar ons land komt is de afgelopen tijd explosief gestegen. Niet alleen asielzoekers uit oorlogsgebieden melden zich in Nederland maar in toenemende mate ook mensen die op de vlucht zijn omdat hun geaardheid in het vaderland niet ge- accepteerd wordt. Uit Rusland maar ook Jamaica is een flinke stijging te zien van het aantal LHBT-vluchtelingen.

Volgens VluchtelingenWerk Nederland meldden in 2013 nog 'slechts' enkele tientallen Jamaicaanse LHBT-vluchtelingen zich aan de Nederlandse grens. Twee jaar later – in 2015 – is dit cijfer ruim verdubbeld en vroegen bijna zeventig LHBT-ers uit Jamaica asiel aan. Nagenoeg alle LHBT–vluchtelingen uit Jamaica hebben inmiddels een status.

Dat de stijging zo explosief is is nauwelijks verwonderlijk te noemen. Uit een rapport dat mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch (HRW) ruim een jaar geleden publiceerde blijkt dat homoseksuelen het in Jamaica nog altijd zeer moeilijk hebben  Uit de rapportage blijkt dat homo's nog altijd regelmatig worden ontslagen en uit hun huis gezet.

Ook bedreigingen, mishandelingen en zelfs verkrachtingen en moordpartijen van (vermeende) homo's & lesbiennes komen nog regelmatig voor. Ook de politie maakt zich schuldig aan de schending van mensenrechten, aldus HRW. Homo's die de hulp van politie inschakelen worden niet al- tijd beschermd. Volgens enkele getuigenissen gaan de martelingen op het politiebureau zelfs gewoon door. Volgens HRW zijn openlijk homosek- suelen hun leven vaak ziet zeker en kunnen ze zich niet wenden tot de overheid omdat de wet hen niet beschermt.

Zie ook:  

bronnen: GaySite.nl / YouTube.com