vrijdag 12 februari 2016

Amsterdam → Zondag 14 februari | "Uitreiking van het Roze Lieverdje 2016" ‼

Zondag 14 februari wordt het Roze Lieverdje 2016 uitgereikt – u bent hierbij van harte welkom  Om 13.00 uur begint in Club Church het programma waarbij de kandidaten worden geïnterviewd. Natuurlijk is daarbij ook de vorige winnaar, Lady Galore aanwezig. Om 15.00 uur vindt de prijsuitreiking plaats op het Spui in Amsterdam. 

Het Roze Lieverdje is een tweejaarlijkse prijs die door GroenLinks Amsterdam wordt uitgereikt aan een Amsterdammer die zijn of haar spo- ren verdiend heeft in de strijd voor de LHTB-emancipatie in Amsterdam. De prijs wordt traditiegetrouw uitgereikt op Valentijnsdag.

Dit jaar reiken GroenLinks-Tweede Kamerlid Liesbeth van Tongeren en de Amsterdamse GroenLinks-fractievoorzitter Rutger Groot Wassink de prijs uit. Bij standbeeld 'Het Lieverdje' op het Spui zal de jury de winnaar bekendmaken.

De vijf genomineerden zijn:
  Krzysztof Dobrowolski-Onclin, coördinator voorlichtingsgroep COC Amsterdam; 
  Döne Fil, initiatiefneemster van de Turkse Boot tijdens de Canal Parade en ambassadeur van COC’s Respect2Love;
  Ellie Lust, Politiewoordvoerster, actief in Roze in Blauw en Wie is de Mol-deelneemster;
  BeyonG Veldkamp, initiatiefneemster van COC’s Trans United;

Samen met de LHBT-gemeenschap zet GroenLinks in Amsterdam zich in om de positie, sociale acceptatie, veiligheid en zichtbaarheid van LHTB's te verbeteren. GroenLinks Amsterdam steunt hun emancipatie actief, onder andere met het Roze Lieverdje.

De eerdere winnaars van het Roze Lieverdje zijn:
  2006: Pater van Kilsdonk  
  2008: Karin Spaink
  2010: De vrijwilligers van undergrounddisco 'de Trut'
  2012: Dolly Bellefleur
•  2014: Lady Galore

De jury van het Roze Lieverdje bestaat uit: Rocco Piers, Tania Barkhuis, Simion Blom, Dirk van Bergen, Servaz van Berkum, Wim van Boxtel,  Matthieu Hemelaar, Marie-Anne van Reijen en Ella Weggen.

Bekijk RozeLieverdje.nl voor meer informatie over de kandidaten en de prijsuitreiking.

bronnen: COC.nl – COC Nederland / YouTube.com