donderdag 11 februari 2016

Alphen a.d. Rijn | Elf bedreigde Homoseksuele vluchtelingen naar Rotterdam ‼


Rotterdam  →  De groep bedreigde en getreiterde homoseksuele vluchtelingen is woensdagavond aangekomen in Rotterdam. In het gebouw van Humanitas krijgen de elf asielzoekers de komende drie maanden onderdak.

De vluchtelingen waren bedreigd in het asielzoekerscentrum van Alphen aan den Rijn. Het ging om scheldpartijen en andere pesterijen. Een vluchteling probeerde zelfmoord te plegen vanwege de intimidaties.

Het Rotterdamse raadslid Fatima Talbi (PvdA) trok zich het lot van de elf aan en deed een oproep tot bescherming. Humanitas bood de asiel- zoekers daarop onderdak aan.
                           
                                  
Zorgcentrum
De groep bestaat uit homo's en transgenders afkomstig uit Syrië, Irak en Iran. De vluchtelingen worden in Rotterdam-Zuid opgevangen in het zorgcentrum van Humanitas. Ze zitten daar samen met de oudere bewoners.

Een groep sympathisanten betaalt voor de opvang. De asielzoekers krijgen alleen onderdak er is geen dagbesteding. Na drie maanden moeten ze weer terug naar een opvanglocatie van het COA.

Zie ook:
Alphen aan den Rijn | Homogroep naar tehuis Rotterdam  /  Rotterdam – Humanitas | Aparte opvang 'Alphense LHBT-vluchtelingen'  
Bedreigde Homoseksuele vluchtelingen Alphen naar Rotterdam  /  Opvang Homoseksuele vluchtelingen bij Humanitas in Rotterdam
LHBT-vluchtelingen uit Alphen aan den Rijn overgeplaatst  /  Alphen a.d. Rijn | 'Bedreigde vluchtelingen' opgevangen in Rotterdam ‼

Update:

bronnen: Rijnmond.nl / Twitter.com – RTV Rijnmond
                   

 ↑ ↑ ↑   Audio-bestand   ↑ ↑   Audio-bestand   ↑ ↑   Audio-bestand   ↑ ↑ ↑