zondag 31 juli 2016

Weer een 'Homoseksuele man in elkaar geslagen' in het Groninger Nachtleven

Een homoseksuele man is vrijdagnacht in Groningen mishandeld door zes mannen vanwege zijn geaardheid. De 26-jarige 'Richard van der Heide' liep onder meer een hersenschudding op.

Vieze Homo
De mishandeling vond plaats nadat de Stadjer in 'een café in de Peperstraat' voortdurend werd aangekeken door een cafébezoeker. Toen hij hem vroeg waarom, antwoordde man: "Je bent gewoon een vieze homo".

Vervolgens gaf de man Van der Heide een duw in het gezicht. Daarna sloegen en schopten ook vrienden van de man het slachtoffer. De Stadjer viel op de grond en was even bewusteloos. In de tussentijd heeft iemand zijn telefoon gestolen.

Ziekenhuis
Van der Heide heeft zaterdag het grootste deel van de dag in het ziekenhuis doorgebracht. Hij liep onder meer een hersenschudding, blauw oog, blauwe plekken en gespleten lip op. Mogelijk heeft hij een scheurtje in zijn jukbeen.

Het was de derde keer dit jaar dat de Stadjer is lastiggevallen vanwege zijn seksuele geaardheid.

Hart breekt
Voor moeder Petra van der Heide is de maat vol ‼ Ze zegt normaal gesproken de publiciteit niet op te zoeken, maar plaatst nu een emotionele reactie publiekelijk op Facebook. "Mijn hart breekt vanwege dit zinloze geweld omdat mijn zoon anders geaard is".

Aangifte
Het slachtoffer is verbolgen over de houding van de politie. "Ik vertelde een agent wat er was gebeurd en wees hem de daders aan. Die stonden nog voor het café. Maar de agent zei dat hij niets kon doen". Van der Heide is gevraagd maandag aangifte doen. "Hij had de daders meteen kun- nen oppakken".

De politie kon zaterdagavond niet op de zaak reageren.

Lesbisch stel
Het is niet de eerste keer dat homoseksuelen worden mishandeld in het Groninger uitgaansleven. In april werd een "lesbisch stel" in elkaar geslagen. Daarop volgden onder meer Kamervragen en een stil protest waaraan burgemeester Peter den Oudsten deelnam.

Zie ook:
Update:
bronnen: RTV·Noord.nl / Facebook.com – Petra van der Heide