vrijdag 5 augustus 2016

Amsterdam - EuroPride | Gay Pride nog steeds niet geaccepteerd in Nederland

De Nederlander accepteert de Gay Pride nog steeds niet helemaal, blijkt uit onderzoek van merkadviseur Hendrik Beerda onder 1.600 Nederlanders. Een deel van hen vindt het evenement "erg apart, maar tegelijkertijd weinig sympathiek".

Van alle evenementen in Nederland heeft de Gay Pride veruit het meest unieke imago  "Dit is vrijwel altijd positief voor een merk, maar voor de Gay Pride heeft deze eigenschap duidelijk ook een keerzijde", zegt onderzoeker Hendrik Beerda.

"Het feest rond vrijheid en diversiteit is nog steeds niet ingeburgerd". Hoewel de Gay Pride al 21 jaar bestaat en jaarlijks honderdduizenden be- zoekers trekt, zijn de thuisblijvers een stuk minder enthousiast over het evenement  "De TV-beelden zijn kennelijk te gewaagd", aldus Hendrik Beerda.

Lager opgeleide mannen
Vooral lager opgeleide mannen die niet in de Randstad wonen, hebben moeite met het LHBT-feest. De organisatie van het evenement wil er de aankomende jaren voor zorgen dat een bredere bevolkingsgroep een sympathieker imago van de Gay Pride krijgt.

Bij het onderzoek van Hendrik Beerda werden de belangrijkste vijftig evenementen in kaart gebracht. Daarbij werd onder meer gekeken naar de sfeer, hoe uniek de evenementen zijn en in welke stad ze plaatsvinden  Hieruit bleek bijvoorbeeld ook dat SAIL het populairste evenement van Nederland is.

Zie ook:

Extra:
bronnen: AD.nl – Algemeen Dagblad / YouTube.com