zaterdag 30 juli 2016

Amsterdam - 'EuroPride' | "Marokkaanse boot vaart vooraan bij Canal Parade"

Amsterdam – Gay Pride  →  Er vaart dit jaar opnieuw een boot met Marokkaanse lesbiennes, homo's, bi's, transgenders en heterosek- suele bondgenoten mee in de Canal Parade op 06 augustus. De Marokkaanse boot vaart helemaal vooraan de parade, direct achter de boot van de gemeente Amsterdam. COC Nederland ondersteunt de initiatiefnemers.

In 2014 voer er voor het eerst een Marokkaanse boot mee in de grachtenparade. De initiatiefnemers van dit jaar – Mohamed Chaibi, Nassiri Belaraj, Souad Boumedien – wilden verder en pakten de handschoen op. Na een jaar van stilte staken ze de koppen bij elkaar.
                                      


Ze willen dat de emancipatie van LHBT's in Marokkaans-Nederlandse kring dóórgaat. Met de Marokkaanse boot zetten ze zich in voor zicht- baarheid van LHBT's met een Marokkaanse achtergrond. Ze strijden samen tegen discriminatie, uitsluiting en racisme.  Ook willen ze LHBT's die nog niet durven een gezicht en stem geven.

"We zijn trots op wie en wat we zijn. We zijn trots op waar we vandaan komen en we zetten ons in voor een mooiere samenleving. Wie kan er nou tegen liefde zijn" ?!, aldus de initiatiefnemers.

De Marokkaanse boot wordt gekenmerkt door warme kleuren, traditionele en herkenbare tinten uit Marokko. Het blauw van de kleding is geïn- spireerd op de touareg, een Noord-Afrikaanse bevolkingsgroep.

Zie ook:

bronnen: COC.nl – COC Nederland / Facebook.com – COC Nederland / YouTube.com