zaterdag 6 augustus 2016

COC Nederland is gelukkig met aanstaand verbod op Transgenderdiscriminatie

Transgenders – Discriminatie  →  COC Nederland is gelukkig dat de Tweede Kamer werkt aan een wettelijk verbod op transgenderdis–criminatie. Het COC en Transgender Netwerk Nederland (TNN) pleiten al lang voor zo'n verbod. De Kamerleden Vera Bergkamp (D66), Keklik Yücel (PvdA) en Liesbeth van Tongeren (GL) maakten zaterdag bekend dat ze met een wetsvoorstel komen.

De drie Kamerleden stellen dat "iedereen zichtbaar zichzelf moet kunnen zijn, met wettelijke bescherming".

D66, PvdA & GroenLinks willen ook een verbod op discriminatie van mensen met een intersekseconditie in de algemene wet gelijke behandeling opnemen. Verder vervangen ze 'hetero- of homoseksuele gerichtheid' in de wet door 'seksuele gerichtheid'. Zo wordt duidelijk dat ook lesbische vrouwen, biseksuelen en a-seksuele mensen worden beschermd. Ook voor deze zaken heeft het COC lang gepleit.
                             
          
                               
De drie Kamerleden willen dat Nederland door het wetsvoorstel weer 'voorop gaat lopen als 't gaat om erkenning van de positie en rechten van minderheden'. Mede doordat er geen wettelijk verbod bestaat op transgenderdiscriminatie, is ons land afgezakt naar de elfde plaats in Europa als het gaat om LHBTI-rechten.

Minister 'Ronald Plasterk' maakte op 24 juni 2016 bekend dat er een wettelijke verbod op transgenderdiscriminatie komt, maar diende nog geen wetsvoorstel. Het COC prijst de Kamerleden dat zij nu de handschoen oppakken en een wetsvoorstel schrijven.

Zie ook:
TNN is blij met de initiatiefwet voor bescherming vanTrans personen  /  Transgenders blij met steun uit Den Haag    
bronnen: COC.nl - COC Nederland / TransgenderNetwerk.nl / Facebook.com - Transgender Netwerk Nederland