woensdag 3 augustus 2016

Ede – 'HOP' | Ede sluit Homo-ontmoetingsplaats 't Ginkelse Zand langs de A12

Gemeente Ede – HOP    Opnieuw wordt een cruiseplek door gemeentelijke autoriteiten gesloten: dit keer doet de gemeente Ede is de ontmoetingsplek Ginkelse Heide – HOP 'Ginkelse Zand'  langs de A12 bij Ede 'op slot'.  "Wandelaars klaagden over seksende mannen en overstekend wild werd ook gedupeerd", was het argument. Cruiseplekken liggen telkens weer en steeds meer onder vuur.

Gemeentelijke groenbedrijven laten weinig heel van struiken en bosschages - waardoor "moeders met kinderen tegenwoordig meer stoute heren dan vozende konijntjes zien", aldus een landelijk dagblad   'Eric Kollen' schreef in 't verhaal 'SleepingBeauty.nl' in 'Jongenssprookjes 3': "de anti-cruising-hysterie die nagenoeg heel Nederland in zijn greep had gekregen, was inmiddels ook tot het Nieuw Meer doorgedrongen"  Dat de hetero's met hun vijfennegentig procent van de bevolking 99,99 procent van de openbare ruimte in Nederland hadden geconfisqueerd ... was hun niet voldoende: "Nee, ook die paar laatste vierkante kilometers moesten eraan geloven"  Ook daar eisten ze op hoge toon het recht op om met hun kinderwagens rond te darren zonder geconfronteerd te worden met het belangrijkste 'element van de subcultuur' van meer dan driehonderd- duizend mannen: 'vrije seks' 

Dat menig parkeerplaats & cruisegebied ook wordt gefrequenteerd door hitsige heterokoppeltjes, wordt gemakshalve nergens vermeld.  COC Midden-Gelderland reageerde: "Voor getrouwde mannen en mannen die nog niet uit de kast zijn gekomen, is het erg belangrijk dat ze ergens kunnen afspreken"  Misschien wringt daar een schoen: mij valt het nogal eens op dat mannen met een trouwring aan hun vinger als ware pot- loodventers door cruisegebieden rondstruinen, terwijl de gemiddelde homoman zich op die plekken aan ongeschreven gedragscodes houdt".

Zie ook:
A12 | Verzorgingsplaats  't Ginkelse Zand  /  COC Midden-Gelderland is woedend over sluiting Homo-ontmoetingsplaats  

Update I:
•   Stichting 'Platform Keelbos' wil hek rondom Homo-ontmoetingsplek 't Ginkelse Zand 'langs de A12' weer open  
•   Stichting 'Platform Keelbos' dreigt met rechtszaak om afsluiten van Homo-ontmoetingsplaats 't Ginkelse Zand

Extra:            November 2016
•   Fractie·voorzitter 'Ellen Out' van GroenLinks / Progressief Ede | "Van de Homo's hoor je in Ede helemaal niets"  
•   Ede aan de slag met Homobeleid  /  Ede gaat beleid LHBT's maken  /  GroenLinks Ede eist beter LHBTbeleid

Update II:       December 2016

bronnen: Gay.blog.nl / OmroepGelderland.nl / YouTube.com