donderdag 4 augustus 2016

Turkije | "Syrische homoseksuele vluchteling onthoofd en verminkt in Turkije"

Turkije – Istanbul  →  Een homoseksuele Syriër is in Istanbul op gruwelijke wijze om het leven gebracht  Zijn onthoofde en verminkte lichaam werd gevonden in de wijk Yenikapı. Er is niemand opgepakt.

De man is door zijn huisgenoten geïdentificeerd als Muhammed Wisam Sankari. Zij zeggen tegen de Turkse homorechtenorganisatie 'Kaos GL' dat hij eerder slachtoffer was van een groepsverkrachting. Zijn vrienden zeggen zelf ook te zijn bedreigd door gewelddadige bendes.

"Muhammed Wisam Sankari arriveerde vorig jaar in Turkije. Hij probeerde als vluchteling naar een ander land door te reizen omdat zijn leven in gevaar was", schrijft KaosGL.org.

Zo'n 5 maanden geleden zou Muhammed Wisam Sankari zijn ontvoerd, mishandeld en verkracht, zegt een van zijn vrienden. "We hebben aan- gifte gedaan op het hoofdbureau van politie, maar er gebeurde verder niets".
                                 
          
                           
Volgens 'Kaos GL' is er de afgelopen jaren een stijging van het aantal haatmisdaden tegen homo's in Turkije. Alleen vorig jaar al zag de organi- satie al 5 moorden, 32 aanvallen en 3 zelfmoorden. In de afgelopen zes jaar zouden meer dan 50 van deze 'haatmoorden' gepleegd zijn.

Volgens de 'BBC' lopen Syrische LGBT-vluchtelingen nog meer risico omdat er onduidelijkheid bestaat over hun legale status en ze vaak geen papieren hebben. Bovendien stappen ze niet zo snel naar de politie.

bronnen: Telegraaf.nl / YouTube.com / Twitter.com – De Telegraaf