maandag 11 juli 2016

VS - Tarzan – Showbizz | Regisseur knipte na kritiek Homozoen uit Tarzan·film

The Legend Of Tarzan    Regisseur David Yates blijkt op het allerlaatste moment een homo-erotische zoenscène te hebben geschrapt uit de nieuwe "Tarzan-speelfilm"   Een testpubliek dat de film voor de première zag oordeelde dat een scène waarin een bewusteloze Tarzan  Alexander Skarsgård  vol op de mond wordt gekust door zijn tegenspeler Christopher Waltz niet door de beugel kan. Daarop is het moment eruit geknipt .

In de originele scène buigt Leon Rom – het karakter dat Waltz speelt – zich over Tarzan heen en zoent hem vervolgens terwijl hij tegen de ook aanwezige Jane zegt 'de wildernis van jouw man stoort mij meer dan ik ooit kan uitdrukken'. Volgens David Yates is de scène verwijderd. "Het was een raar moment en bijna te veel'', aldus de regisseur in 'The Sunday Times". Hij erkent overigens dat er wel degelijk een homo-erotisch ondertoontje zit in The Legend Of Tarzan. Dat beperkt zich in de verhaallijn alleen tot de verstandhouding tussen Tarzan en 't personage 'Leon Rom'. Met nadruk: "Tarzan is in geen geval Gay".'

Niet alleen de zoen werd overigens verwijderd. Ook zijn op verzoek van het testpubliek een aantal "beestachtige vrijscènes" van Tarzan en Jane – Margot Robbie – gematigd, zo melden Amerikaanse media de afgelopen dagen al.

Zie ook: