woensdag 13 juli 2016

Amsterdam - Canal Parade - 75+ | Roze 75+ boot: "Wij zijn Ou(d)t & Proud" ‼

Amsterdam Gay Pride – Canal Parade  →  Op zaterdag 6 augustus 2016 vaart een Roze 75+ boot mee in de Canal Parade. Een primeur: nooit eerder voer een boot met 'roze ouderen' boven de 75 jaar mee op de parade van de Amsterdam Gay Pride. Het doel: LHBT-oude- ren die wonen bij Amsterdamse en Zaanse zorginstellingen een onvergetelijke dag bezorgen.

De Roze 75+ boot is 'n gezamenlijk initiatief van Roze 50+ (het samenwerkingsverband van ANBO & COC) en zorginstellingen Amstelring, Cor- daan, Evean en Amsta. Alle opvarenden zijn bewoners of cliënten van deze zorginstellingen, met hun begeleiders.

Juist op oudere leeftijd is het van belang dat je mag blijven wie je bent. Het meevaren met deze boot is 'n mooi moment om de relatief onzicht- bare groep roze ouderen nu zichtbaar kunnen maken. De zorginstellingen wiens bewoners meevaren, besteden actief aandacht aan seksuele di- versiteit, bijvoorbeeld door de 'Roze Loper'-certificaten ‼ Niet alleen tijdens de Gay Pride, maar het hele jaar door, moeten bewoners zichzelf kunnen zijn.
                                
        
                         
 Manon Linschoten van Roze 50+ namens de organisatoren: "Eén keer in je leven Canal Parade meemaken vanaf het water, laten zien dat je ook op hoge leeftijd mee doet en erbij hoort  Is er een mooiere uitwerking van 't Europride-thema "JOIN" ?!  De Roze 75+ boot is een ode aan de voorvechters van het allereerste uur. Zij hebben de Roze Lopers uitgerold voor de huidige generatie".

De Canal Parade is onderdeel van de Amsterdam Gay Pride van 23 juli tot en met 07 augustus 2016. Elk jaar krijgt een andere Europese stad de eer om de EuroPride te organiseren. Dit jaar is Amsterdam aan de beurt. Daarom is de Gay Pride dit jaar nog grootser, met speciale activi- teiten gedurende 15 dagen en 3 weekenden.

Zie ook:
bronnen: COC.nl – COC Nederland / YouTube.com / Facebook.com - COC Nederland