vrijdag 20 mei 2016

VS - 'Handkerchief Code' | Kledingmerk Levi's komt met 'Hanky code'-collectie

In tijden zonder Tinder en Grindr was het vaak even zoeken voor je de vent van je voorkeur te pakken had. Wat destijds hielp was 'de hanky code'. Levi's roept die nu nieuw leven in.

Even een reminder voor degenen die niet weten wat de zogenaamde 'handkerchief code' ook alweer was. In homokringen was het gebruikelijk om de voorkeur voor bepaalde seksuele handelingen kenbaar te maken door een zakdoek uit je kontzak te laten steken.

Met name in de jaren zeventig was de hanky code populair  Stak je 'm in de linker achterzak, dan stond dat voor actief, rechts voor passief (al is hier nogal wat discussie over).
                    
                                 
Dan de kleuren, we pikken er een paar uit. Grijs staat voor bondage, geel voor watersport en lichtblauw voor orale seks. Dus steekt er een gele zakdoek uit je rechterkontzak, dan vind je het lekker om … juist ja

Kledingmerk Levi's heeft nu bekendgemaakt net als vorig jaar met een limited Pride-collectie te komen, die is gemaakt in samenwerking met de Harvey Milk Foundation. Die bestaat uit T-shirts, tanktops en jeans shorts, plus uit een serie gekleurde zakdoeken.

Dus wil je lekker oldskool 'cruisen' ?!  Dan weet je waar je je hanky's moet halen binnenkort.


bronnen: Winq.nl / Queerty.com / YouTube.com