zaterdag 16 april 2016

Wandeling Voor De Liefde | "Protestmars tegen 'Homogeweld' in Groningen" ‼

Zondag 17 april organiseert de Partij voor de Dieren een protestmars door Groningen. De Wandeling voor de Liefde is een antwoord op de zware mishandeling van een lesbisch stel begin april  PvdD-Statenlid Ankie Voerman is zelf lesbisch en voelt zich dan ook zeer be- trokken bij de vrouwen die zijn mishandeld  Voor de mars begint zal ze kort het woord voeren – net als de burgemeester van de stad Peter den Oudsten.

De mars vertrekt zondag om 11.00 uur vanaf de Grote Markt. Meerdere organisaties en politieke partijen hebben aangegeven mee te lopen. De route loopt door de binnenstad, onder andere via de Oosterstraat, waar het duo werd mishandeld. 

De tocht duurt 30 tot 45 minuten en eindigt op de Grote Markt met een toespraak van de voorzitter van COC → provincies 'Groningen & Drenthe' Jantine Doornbos en aansluitend een 'knuffelmoment'  Zaterdagavond is er in café De Kast - waar het lesbische stel uit was geweest voor ze werden mishandeld - een bijeenkomst met een wethouder en een vertegenwoordiger van de politie.

bronnen: Gay.blog.nl / RTV·Noord.nl