dinsdag 12 april 2016

Marokko | Toch veroordeling 'Marokkaanse Homofoben' – Slachtoffers zijn vrij

Marokko    Een Marokkaanse rechtbank heeft twee homoseksuele jongens vrijgelaten nadat ze eind maart waren opgepakt vanwege hun geaardheid ‼ Het incident deed internationaal nog al wat stof opwaaien omdat de twee werden opgepakt nadat ze waren mishan- deld. 

In een video was te zien hoe de homo's vorige maand in de stad Béni-Mellal werden geschopt en geslagen nadat ze waren 'betrapt' op het doen van seksuele handelingen. Dat de slachtoffers werden gearresteerd en de daders vrijuit gingen leidde tot internationaal protest.

Maar inmiddels waarschijnlijk onder internationale druk zijn de aanvallers opgepakt en veroordeeld tot onvoorwaardelijke straffen. De hoofd- verdachten kregen zes en vier maanden cel. Twee andere verdachten gaan vrijuit en een vijfde staat later terecht bij de jeugdrechter.

De straf van het homoseksuele stel is omgezet naar een voorwaardelijke celstraf en zij zijn inmiddels op vrije voeten  Ze werden eind maart veroordeeld voor respectievelijk "daden tegen de natuur" & "seksueel afwijkend gedrag", twee omschrijvingen van homoseksualiteit in Marokko.

De zaak heeft internationaal maar ook binnen Marokko veel losgemaakt  Na de veroordeling van de aanvallers gingen circa honderd inwoners van Béni-Mellal de straat op. Zij eisten dat de daders werden vrijgelaten. Homoseksualiteit wordt in Marokko nog altijd gezien als een ziekelijke afwijking en is bij wet verboden. Op het verrichten van homoseksuele handelingen staat een flinke geldboete en een gevangenisstraf van maxi- maal drie jaar.

Zie ook:
bronnen: GaySite.nl / Facebook.com – GaySite.nl
                             

Geplaatst door GaySite.nl op dinsdag 12 april 2016