maandag 11 april 2016

VS - Mississippi - Biloxi | "Bryan Adams schrapt show om Homo-discriminatie"

Amerika – Mississippi  →  Bryan Adams weigert op te treden in de Amerikaanse staat 'Mississippi' waar de LGBT-gemeenschap wordt gediscrimineerd.

Bryan Adams heeft zijn concert in Biloxi afgezegd vanwege nieuwe regelgeving in de staat die vrij spel geeft om homoseksuelen te discri- mineren.

"Ik vind 't onbegrijpelijk dat de LGBT-gemeenschap wordt gediscrimineerd in Mississippi", schrijft Bryan op zijn website. "Ik kan niet optreden in een staat waar bepaalde mensen hun burgerrechten wordt ontzegd vanwege hun seksuele geaardheid".

Bryan Adams hoopt dat zijn actie helpt de omstreden wet terug te draaien  "Hopelijk zet Mississippi dit recht en kan ik daar op een dag weer optreden voor al mijn fans. Ik kijk uit naar die dag".

Bryan Adams is niet de enige die concerten in de Verenigde Staten afzegt vanwege omstreden regelgeving  Bruce Springsteen haalde een streep door een optreden dat hij zondag zou geven in North-Carolina. Die staat nam een wet aan die voorschrijft dat transgenders alleen nog naar de wc van hun originele sekse mogen.

Zie ook:

Extra:  
Springsteen gelast concert af vanwege anti-Homo wet  /  Ringo Starr schrapt show in VS uit protest tegen anti-Homo wet   
Amerika | "Zanger Billy Ray Cyrus ook tegen Homo-discriminatie"  /  VS | "Ook Billy Ray Cyrus tegen Homo-discriminatie"
VS | Artiesten boycotten North-Carolina en Mississippi  /  Schrijvers uit Mississippi spreken zich uit tegen anti-Gay wetten

Update:  
Gouverneur North-Carolina past anti-Homo wet aan  /  VS | "Gouverneur North-Carolina gaat anti-Homo wet aanpassen"     
Ook Pearl Jam zegt concert North-Carolina af vanwege anti-Homo wet  /  Pearl Jam annuleert concert om anti-Homo wet 

bronnen: Telegraaf.nl / YouTube.com