zondag 10 april 2016

Theater - Paul de Leeuw & Freek Bartels | Broadwayhit: "Moeders en Zonen" ‼

Theater·Tip ‼ →  Anne Wil Blankers, Paul de Leeuw en Freek Bartels staan voor het eerst samen op de planken in "Moeders en Zonen" van Terrence McNally. 'Mothers and Sons' debuteerde in 2014 op Broadway en werd hetzelfde jaar nog genomineerd voor twee Tony-awards, waaronder die voor 'Best Play'. De Broadwayhit is nu voor het eerst in Nederland te zien.

Het toneelstuk 'Moeders en Zonen' verhaalt over moeder Katherine (Anne Wil Blankers) die een bezoek brengt aan Cal (Paul de Leeuw), de ex-partner van haar overleden zoon ‼ Vervuld van boosheid - jaloezie - rouw en liefde voor haar zoon, gaat Katherine de confrontatie met Cal aan ‼ Die is inmiddels getrouwd met Will (Freek Bartels) ‼ Samen hebben ze een zoon; iets wat 20 jaar geleden ondenkbaar was. De ontmoeting met Cal is het startpunt van een modern stuk over de zoektocht naar de veranderde betekenis van familie en de helende kracht van vergeving.
                           

                   
De vertaling van het Amerikaanse stuk is in handen van Raoul Heertje en Job Gosschalk tekende voor de regie  'Moeders en Zonen' is een coproductie van Kemna Theater & Senf Theaterpartners; een samenwerking die staat voor hedendaags repertoire waarbij de krachten van beide theaterproducenten optimaal worden benut. Eerder werd door hen o.a. de televisieserie Bloedverwanten vertaald naar het theater.

•   Met: o.a. Anne Wil Blankers, Paul de Leeuw en Freek Bartels
•   Oorspronkelijk script: Terrence McNally 
•   Regie: Job Gosschalk
•   Première: Vrijdag 29 april 2016 – Leidse Schouwburg   
•   Speelperiode: 15 april t/m 19 juni 2016  

bronnen: Gay.nl / YouTube.com / Twitter.com – Freek Bartels