dinsdag 23 februari 2016

Televisie → Wilfred de Bruijn | Slachtoffer van Homogeweld nu TV-presentator

Televisie  →  De Nederlandse Parijzenaar Wilfred de Bruijn, die in Parijs het slachtoffer werd van homogeweld, gaat een televisiepro- gramma presenteren. De VPRO heeft hem gestrikt voor de nieuwe serie Op zoek naar Frankrijk.

Wilfred de Bruijn was tot 2013 een onbekende Nederlander in Parijs, waar hij sinds 2003 woont en werkt. Na een mishandeling op straat zette hij een foto van zijn gemolesteerde gezicht op Facebook, waarmee hij grote bekendheid kreeg.
                                       

                       
"In de media-optredens die volgden viel hij op door zijn welbespraaktheid, humor, zelfrelativering en grote kennis van Frankrijk", liet de omroep dinsdag weten. "Reden voor ons om met hem deze serie over Frankrijk te maken".

In zes afleveringen gaat De Bruijn vanaf zondag 20 maart "met scherpe blik en humor de ziel van Frankrijk ontrafelen". Frankrijk is dan een po- pulair vakantieland, voor de Fransen zelf is het leven volgens de VPRO allerminst onbezorgd. "Ze kampen met werkloosheid - aanslagen en een grote politieke verdeeldheid".

TV-serie "Op zoek naar Frankrijk"  –  Vanaf Zondag 20 Maart 2016  –  Om: 20.15 Uur  –  Op: NPO 2

Zie ook:
'Gezicht Franse Homohaat' komt uit Bleskensgraaf  /  Woede na aftuiging Nederlandse Homo  /  2½ jaar cel voor Homo-mishandeling 

bronnen: Telegraaf.nl / VPRO.nl