maandag 22 februari 2016

Irak · IS | "IS onthoofdt 15-jarige jongen omdat hij naar popmuziek luisterde"

Irak – Mosul  →  In de Iraakse stad Mosul is een 15-jarige jongen onthoofd, onder toezicht van tientallen tot honderden toeschouwers. Reden: "Hij luisterde naar popmuziek"  Islamitische Staat gelooft dat popmuziek verantwoordelijk is voor 'losbandigheid' en 'het be- vorderen van homoseksualiteit' ‼

Ayham Hussein - zoals de puber heette - was in de supermarkt van zijn vader toen hij zichtbaar genoot van de muziek. IS-strijders kregen hier lucht van en arresteerden de jongen direct, zonder genade ‼ Bij een islamitische rechtbank werd de jongen vervolgens ter dood veroordeeld. Af- gelopen dinsdag - 16 februari '16 - werd zijn hoofd van zijn romp gehakt, waarna het lichaam voor het huis van zijn ouders werd afgeleverd.

Volgens ARA News is het de eerste keer dat iemand wordt geëxecuteerd voor het luisteren naar popmuziek. Volgens de nieuwssite is er paniek onder de bewoners van de stad. Iedere moment kunnen ze voor een willekeurig vergrijp aangehouden worden. De rechtbank wordt geleid door maniakale jihadisten zonder opleiding. "In de sharia staat niets over een verbod op popmuziek, er wordt gewoon willekeurig geslacht", zegt een anonieme bron.

bronnen: Revu.nl / GayNieuws.blogspot.nl / Twitter.com – Mogadishu News