vrijdag 26 februari 2016

België | "Aspirant-jihadisten moesten 'zich bewijzen' door Homo's te beroven"

België - Brussel - Justitie    Belgische tieners die als aspirant-jihadist naar het kalifaat in Syrië wilden, moesten bewijzen goed genoeg te worden bevonden door homo's te beroven. Dat heeft een tiener verklaard in de Brusselse rechtbank  Ronselaars stuurden tieners naar homobars om slachtoffers te vinden. Ze gingen met mannen mee naar huis en overvielen hen daar.

Geweld werd niet geschuwd: een van de slachtoffers werd vastgebonden en geslagen tot hij opbiechtte waar hij zijn geld en andere kostbaarhe- den had verstopt. "Zo moesten we bewijzen dat we geschikt waren voor de strijd", zei een van de tieners. "In totaal hebben we zes van die op- drachten uitgevoerd. Als ik intussen niet was opgepakt, dan zou  ik nu waarschijnlijk in Syrië zijn". Waarschijnlijk moesten de tieners er ook de kas van de ronselaars mee spekken.

De Belgische politie had al langer het vermoeden dat een deel van het geld voor Syrië-strijders bijeen werd gesprokkeld door kleine overvallen en afpersingen. Terreurspeurders hadden Salah Abdeslam, Europa's meest gezochte terrorist, gespot op beveiligingscamera's in het Brusselse gay-district: vermoedelijk om stappers van hun bankpasjes en identiteitskaarten te beroven. Toch was de Belgische rechtbank verbaasd over de bekentenis. "Tot nu toe wees niets erop dat deelnemen aan overvallen of andere brutale feiten ook een examen was om een ticket naar Syrië te krijgen".
bronnen: Gay.blog.nl / Twitter.com - Telegraaf.nl