zondag 21 februari 2016

België - Mister Leather '16 - George | "George is Mister Leather Belgium 2016"

België  →  George uit Antwerpen is tijdens Darklands, het indoor fetish festival van Leatherpride Belgium, verkozen tot Mister Leather Belgium 2016. De verkiezing is een initiatief van MSC Belgium, een vereniging voor mannen die een passie delen voor leren en rubbe- ren uniformen, aldus ZiZo-Magazine.be.

Er waren vijf kandidaten voor de titel: Boris, Erkan, George, Gregory en Ramzi. In deze verkiezing mag er gesproken worden van veel etnische diversiteit. Erkan is van Turkse afkomst, Ramzi kwam destijds naar België als Palestijnse vluchteling.

Het publiek en een zevenkoppige jury mochten de winnaar uitkiezen. Patrick Smith, (International Mr. Leather 2015), Kevin Murphy (eerste ere- heer IML 2015), Thorsten Buhl (Mr. Leather Europe 2015), Taco D. Smit (fotograaf), Aurore Salem (fetisjproject), Wouter Popelier (North Ameri- ca Drummerboy 2015) en Ives Blondeel (Mr. Leather Belgium 2015) maakten naarstig notities bij de presentatie van de kandidaten.
                                          

                                            
Uiteindelijk kwam George als de winnaar uit de bus, een emotioneel moment voor Ives Blondeel die zijn sjerp na een jaar harde inzet kon door- geven. De nieuwe Mister Leather Belgium mocht op het podium op vriendelijk verzoek van presentatrice Destynee Williams zijn hemd uitdoen. Een moment waar de fotografen uiteraard van smulden.

George, de kersverse mister, vraagt vooral aandacht voor de dark numbers bij homofoob geweld, feiten die niet bij de politie worden gemeld en de officiële statistieken dus nooit halen. Hij formuleerde zelfs een innoverend voorstel uit 't buitenland om het aantal registraties te doen stijgen Daarbij kan een derde persoon namens een slachtoffer dat anoniem wenst te blijven aangifte doen van een homofoob incident.

George is door zijn verkiezing automatische geselecteerd om deel te nemen aan International Mister Leather. Hij mag ook deelnemen aan Mister Leather Europe. Mister Leather Belgium zijn betekent een jaar vol reizen.

Vandaag, 21 februari 2016, vindt de tweede dag van Darklands plaats. Op het festival kan je ook terecht op de stand van Çavaria. Kom gerust een keer langs ‼

Zie ook:

bronnen: ZiZo-Magazine.be / YouTube.com