zondag 21 februari 2016

Groot-Brittannië | "Britse wordt verliefd op vriendin na geslachtsverandering"

De Britse Shaaba Elle Lotun (21) en Jamie Raines (21) waren jarenlang beste vriendinnen die alles deelden. Toch biechtte Jamie pas vier jaar geleden haar grootste geheim op: "Ze wilde een jongen zijn".

Jamie vond het doodeng om het aan Shaaba te vertellen, die uit een zeer religieus en strikte familie komt  Maar Shaaba besloot haar vriendin onvoorwaardelijk te steunen.

Van vriendschap naar liefde
Jamie startte enige tijd later de transformatie tot man, die hij vastlegde op zijn eigen YouTube-kanaal en door elke dag een foto van zichzelf te nemen.

Aantrekkelijk
Langzaamaan veranderde Shaaba's vriendin in een vriend en Shaaba begon hem steeds aantrekkelijker te vinden  "We waren hechter dan ooit en ik begon gevoelens voor Jamie te krijgen. Ik was eerst erg verrast en verward. Ik twijfelde zelfs aan mijn eigen seksualiteit", vertelt Shaaba aan Daily Mirror. Fijn voor haar: Jamie biechtte op een Halloween-feestje op dat hij ook verliefd op Shaaba was.
                                
                                  
Een zoen en een date
► "Het was duidelijk dat onze band meer was geworden dan alleen vriendschap"  Wat begon met handen vasthouden, ging al snel richting een zoen en een eerste date. De twee hielden hun prille liefdesrelatie geheim voor Shaaba's ouders, maar toen die het per toeval na twee maanden ontdekten, 'brak de hel los'  Zij stonden erop dat ze hun relatie verbraken, waarop Shaaba besloot haar ouderlijk te huis te verlaten en samen met Jamie in Essex te gaan studeren.

Geaccepteerd
Het verbroken contact met haar ouders deed Shaaba ontzettend veel pijn – maar naarmate de tijd vorderde – leek de 'ruzie' te bekoelen. Begin 2015 accepteerde de moeder van Shaaba de relatie, wat het stel dolblij bekendmaakte op YouTube.com

Trouwen
Momenteel is het koppel druk bezig met vechten voor de rechten van transgenders. Daarnaast hebben ze ook grote plannen voor hun eigen toe- komst: "Ze willen trouwen en praten al over het stichten van een gezin".


bronnen: LindaNieuws.nl / YouTube.com