woensdag 11 november 2015

USA – Amaya | "11-jarig meisje roept 'oerconservatieve moeders' tot de orde"

Amerika Rob en Reese Sheer zijn de vaders van vier geadopteerde kinderen. Toen hun verhaal verscheen in het blad American Girl, riep de conservatieve actiegroep One Million Moms op tot een boycot. Dochter Amaya greep in.

One Million Moms is een actiegroep die meteen op hun achterste benen gaat staan als er ook maar iets in de media verschijnt dat neigt naar diversiteit. Commercials met homo-ouders erin, TV-series die ze niet bevalt: "Het leidt immer tot gekrakeel".

Nu ook weer. Nadat ze een reportage aantroffen over de familie Sheer. Die ging eigenlijk over het goede doelen-werk van dochter Amaya, een heel positief verhaal dus. Maar de One Million Moms focussen alleen op het feit dat ze twee vaders heeft.

"American Girl probeert onze jeugd negatief te beïnvloeden met een reportage over twee vaders. Als je kind dit nog niet gezien heeft: Voorkom dit dan zodat je geen gesprek hoeft te voeren over dingen die ze nog niet kunnen begrijpen".

De Sheers hebben gereageerd met een video. Ze kunnen zich niet voorstellen dat dit echte moeders zijn. "Dit zijn dus moeders ?!  Moeders die zeggen dat ons gezin verkeerd is, dat de liefde die mijn man en ik onze kinderen geven verkeerd is. Ik verwacht niet van moeders dat ze dit soort dingen zeggen over ons gezin".

Dochter Amaya van elf had iets minder woorden nodig om haar standpunt duidelijk te maken. Die zei kort maar krachtig: "This is none of your business" ‼

bronnen: Winq.nl / YouTube.com