vrijdag 13 november 2015

Frankrijk – 'Montpellier' | Homo wordt in elkaar geslagen maar blijft 'lachen' ‼


Frankrijk – Homofobie ‼  →  In de Franse stad Montpellier is van de week een jong homokoppel belaagd door zes homofobe jongeren. Eén van de slachtoffers plaatste vervolgens op Facebook een zeer krachtig en inspirerend bericht dat inmiddels viral gaat.

Na een nacht in het ziekenhuis te hebben doorgebracht, plaatste Clément Grobotek een bericht – aan zijn belagers – op Facebook:

"Deze nacht zijn wij beledigd en in elkaar geslagen door homofobe mensen bij het verlaten van een nachtclub. Het is zinloos om de angst te beschrijven die je voelt wanneer je je vriend op de grond ziet liggen, bewusteloos en met bloed op zijn hoofd. Je wordt overmand door onbegrip en een gevoel van machteloosheid. We stonden allebei weer op en ja, ze trapten nog harder. ZES TEGEN TWEE, dat was blijkbaar niet genoeg" ‼

"Naast intolerant, zijn jullie duidelijk ook lafaards ‼  Maar weten jullie wat ?!  Jullie zullen altijd machteloos zijn ‼  Jullie kunnen slaan en blijven slaan, maar jullie zullen nooit de glimlach van mijn gezicht kunnen wissen of me ervan weerhouden om mijn vriend liever te zien dan wie dan ook. Wij zijn misschien nichten, janetten, zoals jullie zeggen, maar zes mannen vallen geen twee gasten aan". Clément eindigt het bericht met: "Kusjes voor jullie, Lieve Homofoben".

bronnen: GossipGay.nl / DailyMotion.com