zaterdag 14 november 2015

COC Nederland – Maatjesprojecten | Help LHBT-asielzoekers: "Word Maatje" ‼

Het COC nodigt je uit om LHBT-asielzoekers te helpen door hun 'maatje' te worden. Door het grote aantal asielzoekers dat momenteel naar Nederland komt, is er veel behoefte aan maatjes.

Cocktail, het maatjesproject van het COC, brengt lesbische, homoseksuele, biseksuele en transgender (LHBT) asielzoekers in contact met Nederlandse LHBT's. Door het organiseren van sociale activiteiten doorbreekt het maatjesproject het sociale isolement waarin veel LHBT-asielzoekers zich bevinden als ze naar Nederland komen.

Je kunt je opgeven voor het maatjesproject door een e-mail te sturen naar Asiel@COC.nl, onder vermelding van je naam en woonplaats.

Als maatje onderneem je met een zekere regelmaat sociale activiteiten met een LHBT-asielzoeker. Je biedt een luisterend oor, drinkt een kop koffie, maakt samen een wandeling of gaat de stad in. Maatje-zijn kost je minimaal vier uur per maand en je committeert je voor een langere periode, van enkele maanden tot twee jaar.

Het maatjesproject wordt uitgevoerd door COC-verenigingen in heel Nederland. Sommige COC-verenigingen zoeken nog naar vrijwilligers die het project in hun regio willen opstarten en/of coördineren. Als je een organisatorische rol wilt spelen, vermeld dat dan in je mail.

We zoeken voor het maatjesproject sociaal vaardige, integere mensen die Engels en/of een andere tweede taal spreken, stevig in hun schoenen staan en respectvol kunnen omgaan met cultuurverschillen. Het gaat nadrukkelijk om sociale activiteiten en het bieden van een sociaal netwerk, niet om dating of het verlenen van juridische, financiële of medische ondersteuning aan asielzoekers. Sommige maatjesprojecten vragen een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG).

Heb je nog vragen ?!  HIER vind je meer informatie over het maatjesproject.

bronnen: COC.nl - COC Nedeerland / YouTube.com


     ◄  TV – Nieuwsuur – Opvang LHBT-asielzoekers – 22-10-2015