woensdag 1 juli 2015

Amerika – Jetsetter.com | Amsterdam staat in de Top 11 van beste Gay Prides

Het toonaangevende New Yorkse online reismagazine Jetsetter.com heeft een lijst vrijgegeven van de beste Gay Prides ter wereld. Amsterdam eindigt in deze lijst op de achterste plek. Berlijn is volgens één van de grootste reiswebsites ter wereld de meest aantrekkelijkste plek op uit je dak te gaan tijdens een Gay Pride.

Jetsetter.com, dat onderdeel is van Tripadvisor, deed onderzoek naar de beste parades ter wereld omdat het dit jaar precies 45 jaar geleden is dat de eerste Pride werd gehouden in New York. Over de grachtenparade in onze hoofdstad schrijft het magazine: "Amsterdam Gay Pride, van 31 juli t/m 2 augustus, zit boordevol Hollandse charme waarbij door de grachten van de stad een drijvende parade te zien is van grote boten. En in de stad, die bekend staat om zijn rosse buurt, is plezier en losbandigheid vrijwel over te vinden. Alles mag wanneer de nacht valt, met grote feesten op en rond het Rembrandtplein. En de menigte is veel gemengder dan dat men zou verwachten tijdens een Gay Pride".

De volledige lijst van de meest spectaculaire Gay Prides ter wereld volgens Jetsetter luidt:
01.  Berlijn                                            
02.  Minneapolis                                      
03.  Toronto                                            
04.  New York                                          
05.  San Francisco                                    
06.  Seattle
07.  Madrid
08.  Amsterdam
09.  Antwerpen
10.  Atlanta
11.  Palm Springs

Zie ook:  Amsterdam op achtste plaats in lijstje Gay Prides  /  Amsterdam achtste op lijst van beste Gay Prides

bronnen: GaySite.nl / Jetsetter.com 


Amsterdam - 1 augustus 2015 | "Amsterdamse Canal Parade voor het eerst Live thuis te zien" ‼

De Canal Parade die op 1 augustus weer door de Amsterdamse grachten vaart, is voor het eerst rechtstreeks thuis te zien. Er vaart een speciale boot mee met een camera die 360-graden beeld laat zien.

Geen zin om zelf langs de kant te staan ?! In en rond Amsterdam was je tot dusver aangewezen op de verslaggeving van AT5, maar wie die zender niet kon ontvangen kreeg er weinig van mee. Tot nu. Want via een stream op een website kunnen mensen inloggen en meekijken.

De pridestream is een samenwerking tussen KPN, Amsterdam Gay Pride en een aantal creatieve bureaus. 
Deze is te volgen via:  PrideStream.org      

Het thema van dit jaar is 'Share', Delen dus. Daarbij komt dat het Amsterdamse Gay Pride-festival dit jaar zijn twintigste editie beleeft, dus er zal uitgebreid worden teruggeblikt op de afgelopen jaren.


bronnen: Winq.nl / PrideStream.org / AmsterdamGayPride.nl / YouTube.com