dinsdag 30 juni 2015

Rusland - Regenboogkleuren | "Rusland boos op Homovriendelijk Facebook" ‼

Facebookgebruikers kunnen sinds afgelopen vrijdag de foto's op hun profielpagina voorzien van regenboogkleuren. De mogelijkheid werd door de social media-site aangeboden direct nadat bekend werd dat het Amerikaanse Hooggerechtshof het homohuwelijk legaliseerde. 

Volgens Amerikaanse media hebben inmiddels meer dan 26 miljoen profielen hun foto aangepast. In het homofobe Rusland is inmiddels een tegenactie begonnen. Onder vermelding van #pridetobestraight en #pridetoberussian fleuren homohatende Russen hun profiel op met de Russische driekleur.

Volgens Rishat Shigapov, één van de initiatiefnemers van de actie, is homoseksualiteit gevaarlijk voor iedereen maar vooral voor kinderen. "Bescherm kinderen en wees trots op je vaderland," aldus Shigapov. De in Rusland bekende homofobe politicus Vitaly Milonov ging afgelopen weekend nog een stapje verder. Hij riep op tot een algehele blokkade van Facebook. 

"Homo-propaganda is verboden in Rusland en Facebook schendt met zijn actie onze wetten. Onze kinderen worden blootgesteld aan deze schending en daarom moet Facebook geheel van het Russische internet verdwijnen," aldus de politicus.

Zie ook:  

bronnen: GaySite.nl / Mirror.co.uk