maandag 29 juni 2015

LHBT's in de meerderheid – Hetero zijn is verboden in nieuwe film 'Pink Moon'

Een film die vorig jaar van start ging met een soort gelijke korte video clip is nu volledig gratis te bekijken. In de video zijn heteroseksuelen in de minderheid en HoLeBi's in de meerderheid. En worden heteroseksuelen gepest en uitgesloten en niet HoLeBi's zoals in de échte wereld vaak wél het geval is.

De film: Pink Moon, is een kort film (bijna 18 minuten) en gaat over een maatschappij waar heteroseksuelen worden vervolgd en abortus verboden is, en twee hetero tieners worden gedwongen om een ongeplande zwangerschap te verbergen voor hun geheime romance bekend wordt. Want ze leven in een maatschappij waar heteroseksuelen in de minderheid zijn en HoLeBi's in de meerderheid. De hetero's worden vervolgd, hebben te maken met discriminatie, worden in elkaar geslagen, enz.

Met andere woorden de échte wereld is in de kortfilm omgekeerd. De makers van de kortfilm zeggen dat in het echte leven HoLeBi's nog steeds te maken hebben met discriminatie, geweld, uitsluiting enz.: "Zelfs ondanks het feit dat men in sommige landen kan trouwen, mag adopteren en dat er wetten zijn die HoLeBi's moeten beschermen". De kortfilm is in de eerste plaats ook een aanklacht tegen het feit dat homo en lesbische koppels in véél landen nog steeds geen kinderen mogen adopteren of krijgen. De kortfilm is het werk van schrijver en regisseur Sal Bardo.

bronnen: HoLeBi.info / YouTube.com


     ◄  Bekijk de volledige Short Film "Pink Moon" ‼