donderdag 2 juli 2015

VS - Ohio – Zea vs Prediker | "Homoprotest van 7-jarige Zea op YouTube.com"

Een zevenjarig meisje in de Amerikaanse staat Ohio heeft tijdens een demonstratie veel complimenten gekregen nadat ze een anti-homo-prediker van repliek diende door hem een regenboogvlag voor te houden. 

Zea was met haar vader op een protestbijeenkomst tijdens het 'Community Festival' in Columbus toen een straatpredikant gepassioneerd tegen homorechten aan het protesteren was. Het incident deed zich afgelopen zaterdag voor, een dag nadat het hooggerechtshof het homohuwelijk in heel de VS legaliseerde. De predikant haalde fel uit naar de openstelling van het huwelijk en waarschuwde passanten voor de gevolgen: "God heeft het zo niet bedoeld en zal ons straffen".

Zea vroeg uitleg aan haar vader en besloot vervolgens tot een spontane actie. "Zea is erg slim en was het zó oneens met de man. Ze besloot zelf tot de actie, ik heb haar niet tegen gehouden", aldus de vader in de Amerikaanse media. Ze liep op de anti-homo-prediker af met de regenboogvlag en hield een klein maar zeer veelzeggend protest. 

Omstanders feliciteerde haar met de solidariteitsactie voor de homogemeenschap wat de prediker zichtbaar van slag maakte. De vader legde alles vast op video en toen hij deze maandag aan enkele vrienden liet zien besloten ze, in samenspraak met Zea, om de video op YouTube te zetten. Binnen zeer korte tijd ging het filmpje viraal en inmiddels is de protestactie al drie miljoen keer bekeken.

bronnen: GaySite.nl / YouTube.com