donderdag 9 juli 2015

Zanger 'Jett Rebel' woedend op Zara | "Ik mag geen vrouwenkleding kopen" ‼

Zanger 'Jett Rebel' (24) is zwaar gefrustreerd na een bezoek aan de kledingwinkel 'Zara'. De excentrieke Jett, echte naam 'Jelte Tuinstra', wilde woensdag vrouwenkleding passen in de vestiging van Amersfoort, maar werd weggestuurd bij de pashokjes. De artiest is woedend en meent dat Zara er seksistische principes op nahoudt. Daar herkent de winkel zich niet in.

Het is geen geheim dat Jett Rebel, die in 2014 een Edison won in de categorie Beste Nieuwkomer, graag in vrouwenkleding rondloopt. Hij staat bekend om zijn opvallende kledingstijl en vindt verdraagzaamheid een groot goed. "Ik ben net een tuttig meisje", aldus Jett eerder over zijn voorkeur voor vrouwenkleding. "Niemand hoeft het zich persoonlijk aan te trekken dat ik met glitters in mijn haar loop".

En dus zwichtte Jett woensdagmiddag voor de Zara, nu de uitverkoop in volle gang is. Met een stapel vrouwenkleding in de hand meldde hij zich bij de pashokjes. "Hij was inderdaad in de winkel", bevestigt een woordvoerster van Zara Amersfoort. "Hij wilde kleding passen bij de damespashokjes, maar dat werkt zo niet". Zara hanteert een duidelijk beleid op dat gebied: vrouwen passen kleding bij de hokjes op de vrouwenafdeling, mannen moeten naar de mannenafdeling. Een medewerker controleert hoe veel kledingstukken worden gepast. 

"Als een man als Jett zich meldt bij de vrouwenpashokjes, dan raken de vrouwen daarvan in de war", weet de woordvoerster. Jett werd vriendelijk verzocht zich bij de mannenafdeling te melden, maar liep boos de winkel uit, zo is de verklaring van Zara. "Het is spijtig dat het gebeurd is, maar ik snap het niet. We zijn absoluut niet seksistisch".

Normaalste ding van de wereld
Volgens Jett zelf is hij op zowel de vrouwen- als de mannenafdeling weggestuurd. "Het is 2015, wanneer gaan mensen stoppen met dergelijke seksistische principes" ?!, roept hij het uit op Instagram.

Volgens Sony Music, die het management van Jett voert, was de reden van weigering op de mannenafdeling dat daar geen vrouwenkleding mag worden gepast. Dat is waar Jett moeite mee heeft. "Jett wil dragen wat hij wil en vindt sommige vrouwenkleding oprecht toffe kleding. Hij vindt dat er heel moeilijk over wordt gedaan, terwijl het voor hem het normaalste ding van de wereld is".

Jetts fans geven hem gelijk. "Waar slaat dit op man, mensen moeten gewoon gelijk behandeld worden", "Te stom voor woorden" en "Jouw kleding is vet leuk", klinkt het.

Zie ook:  
Jett Rebel weggestuurd bij vrouwenafdeling Zara in Amersfoort  /  Jett Rebel weggestuurd bij damesafdeling Zara     
bronnen: AD.nl - Algemeen Dagblad / YouTube.com