zondag 5 juli 2015

Amerika – 'Humans Of New York' | "Angst van Homo-jongen maakt veel los" ‼

Een aangrijpende foto op Facebook heeft de afgelopen dagen veel los gemaakt. Het beeld van fotograaf 'Brandon Stanton' dat hij maakte in het kader van fotoproject 'Humans of New York' kreeg al meer dan een half miljoen likes en werd al 55.000 gedeeld. 

Op de foto is een jonge jongen te zien die zeer droevig kijkt met daarbij de tekst: "Ik ben homo en heb angst voor de toekomst en het feit dat mensen me niet zullen mogen". Fotoproject Humans Of New York laat telkens één inwoner van New York zien met een kort verhaal, maar sinds het project startte, in de zomer van 2010, maakte nog nooit één enkele foto zo veel los.

Met de foto en het onderschrift wil de maker laten zien wat er speelt in de Big Apple. Het idee voor deze foto kwam nadat het hooggerechtshof in de Verenigde Staten onlangs het homohuwelijk legaliseerde. Uit onderzoek bleek vervolgens dat bijna de helft van de inwoners van New York tegen de openstelling van het huwelijk is. 

De reacties onder de foto zijn bijna allemaal positief. Medeburgers steken de jongeman een hart onder de riem en voorspellen hem een veilige en rooskleurige toekomst. Ook presidentskandidate 'Hillary Clinton' schreef een berichtje naar de jongen. "Voorspelling van een volwassene: Jouw toekomst gaat geweldig zijn. Je zal jezelf verbazen over tot wat je in staat bent en de ongelofelijke dingen die je allemaal zal doen. Zoek mensen die van je houden en in je geloven, er zullen er velen zijn".

Zie ook:
Hillary Clinton reageert op bezorgde Homo  /  Hillary Clinton en Ellen Degeneres geven 'online support' aan Homoseksueel kind    
bronnen: GaySite.nl / YouTube.com