woensdag 3 juni 2015

USA - TV - 'Empire' | "Empire-acteur 'Jussie Smollett' met de dood bedreigd" ‼

De serie 'Empire' was dé hit van het afgelopen TV-seizoen. Maar niet iedereen was even blij met de verhaallijn rond een zoon die homo is. De acteur die Jamal speelt, Jussie Smollett, is met de dood bedreigd, aldus Queerty.com.
Dit vertelde Lee Daniels tijdens een TV-conferentie in Los Angeles. De medebedenker en producent van de serie zegt dat niet alleen Smollett, maar ook hijzelf te maken heeft gekregen met homofobie.
Empire draait om het platenlabel van ex-hiphop-ster 'Lucious Lyon' (gespeeld door Terrence Howard). Die heeft drie zoons, met wie hij een moeizame relatie heeft. De middelste zoon, Jamal, is homo en daar weet Lucious Lyon zich geen raad mee.
In de serie is een flashback te zien waarin Lucious zijn zoon Jamal in een vuilnisbak duwt omdat het jongetje de hakken van zijn moeder heeft aangetrokken. Lee Daniels zegt dat deze scène waargebeurd is. Sommige kijkers hebben negatief gereageerd op deze en andere scènes waarin een volwassen Jamal te zien is met zijn vriend.
Daniels zegt zich er weinig van aan te trekken. "Homofobie bestaat. Jussie en ik hebben allebei doodsbedreigingen ontvangen. Maar we gaan gewoon door".
Empire keert terug op 23 september. Het tweede seizoen telt achttien afleveringen.
bronnen: Winq.nl / Queerty.com / YouTube.com