maandag 1 juni 2015

Australië - Homohuwelijk | Oppositie in 'Australië' wil Homohuwelijk invoeren

De Australische oppositieleider 'Bill Shorten' heeft maandag bij het parlement een wetsvoorstel ingediend om het homohuwelijk mogelijk te maken. Hij wil dat het huwelijk in de wet niet meer wordt omschreven als een verbintenis van man en vrouw, maar als een verbintenis van twee mensen, meldt de Australische omroep 'ABC'.

De leider van de sociaaldemocratische partij riep de liberale premier 'Tony Abbott' op de liberale parlementariërs vrij te laten in hun keuze bij de stemming over het wetsvoorstel. De afgevaardigden van de regeringspartijen besloten de bespreking ervan te verdagen. Het wetsvoorstel zal daardoor niet voor het najaar in het parlement aan de orde komen.

Abbott is tegenstander van invoering van het homohuwelijk. Hij wees vorige maand een referendum over de kwestie af. De erkenning van het huwelijk van mensen van hetzelfde geslacht is een zaak van het parlement, zei hij in reactie op de uitslag van het referendum in Ierland over het homohuwelijk. Ruim 62 procent van de Ieren stemde ermee in dat homoseksuelen, lesbiennes, biseksuelen en transgenders met elkaar kunnen trouwen.

Zie ook: 
Oppositie Australië wil Homohuwelijk  /  Oppositie Australië wil Homohuwelijk invoeren  /  Oppositie Australië wil Homohuwelijk   
Oppositie Australië wil Homohuwelijk  /  Oppositie Australië pleit voor het Homohuwelijk  /  Oppositie Australië wil Homohuwelijk

Vers van de Pers:  Aussiebum zamelt geld in voor openstelling huwelijk in Australië

bronnen: FokNieuws.nl - Fok! / YouTube.com