vrijdag 5 juni 2015

Feesten - Evenementen - Festivals | "Kamkrant.nl 'Gay Zomeragenda' 2015" ‼


De zomer is weer in aantocht en voor KamKrant.nl kan dat maar één ding betekenen, onze jaarlijkse zomeragenda moet weer gemaakt worden. Nergens anders de grootste en leukste gayfeesten overzichtelijk op een rij. 
Heb je een tip ?!  Moeten we ergens echt heen ?!  Mail ons via:  Redactie@KamKrant.nl     

MidzomerGracht Festival – Utrecht → 19 juni t/m 28 juni 2015
Het belooft weer een zinderende zomer te worden met alweer de negentiende editie van het Midzomergracht Festival. Van 19 tot en met 28 juni 2015 kleurt Utrecht weer roze. Het Midzomergracht Festival heeft sinds 2013 haar rol als 'homocultureel festival' verbreed. Het spectrum aan seksuele diversiteit is immers kleurrijker dan deze term doet vermoeden.
–  Info:  www.MidzomerGracht.nl

Roze Zaterdag – Maastricht → Zaterdag 20 juni 2015
Maastricht is dit jaar de Roze Stad van Nederland. Heel 2015 mag Maastricht zich "Roze Stad van Nederland" noemen. Het hoogtepunt van dit Roze Jaar is de Landelijke Roze Zaterdag op 20 juni. Roze Zaterdag is een jaarlijks terugkerend evenement dat elk jaar in een andere stad plaatsvindt.
–  Info:  www.Maastricht-Colours-You.nl

PANNdora – Utrecht → Zaterdag 27 juni 2015
Het grootste indoor gayfeest van het jaar komt terug in drie dimensies ‼ Switch tussen drie toplocaties in de Utrechtse binnenstad en beleef elke dimensie met de lekkerste muziek en spectaculaire acts. Pop, dance, classics of alles door elkaar voor de prijs van een ticket.
–  Info:  www.Pann.nl

Milkshake Festival – Amsterdam → Zondag 19 juli 2015
Milkshake is een dance-festival dat is ontwikkeld vanuit de gedachtegang 'niets moet, alles mag' en laat zien dat entertainment, muziekkeuze, kledingkeuze en status niets met seksualiteit te maken heeft. Tijdens Milkshake heerst er een sfeer die vrij is van de door de maatschappij gecreëerde hokjesgeest.
–  Info:  www.MilkshakeFestival.nl

Roze Kermis – Tilburg → Maandag 20 juli 2015
In 25 jaar is Roze Maandag uitgegroeid tot één van de grootste evenementen van ons land. Ook vorig jaar liepen de bezoekersaantallen op tot 300.000 en verder. Tegenwoordig is Roze Maandag een internationale happening, waarbij ook mensen uit ons omringende landen de weg naar Tilburg weten te vinden.
–  Info:  www.RozeMaandag.nl

Roze Woensdag – Nijmegen → Woensdag 22 juli 2015
Inmiddels een traditie tijdens de vierdaagse in Nijmegen, de Roze Woensdag. Roze Woensdag, een dag mede geïnitieerd door het grote succes van de de 'Roze Maandag' in Tilburg en de 'Roze Zaterdag', werd aanvankelijk sinds 2002 door 'roze' horeca -op initiatief van Café de Verjaardag en Café the Great Pretender- in de van Welderenstraat georganiseerd.
–  Info:  www.RozeWoensdag.nl

Gay Pride Amersfoort – Amersfoort → Donderdag 30 juli 2015
In 2015 wordt op donderdag 30 juli voor de 13de keer de Gaypride Amersfoort georganiseerd. Naast het feest op de Hof met diverse DJ's, dansers en support act zijn er ook diverse andere onderdelen. Ben je homo, lesbisch, bi, transgender of hetero, jong, oud ?! Zin in een feestje, of om sportief bezig te zijn, iedereen is welkom ‼
– Info:  www.GayPrideAmersfoort.nl

Gay Pride Amsterdam – Amsterdam → 25 juli t/m 2 augustus 2015
Gay Pride Amsterdam is een van de beste en leukste Gay Prides in de wereld. Dit jaar is het van 25 juli tot 2 augustus. Zaterdag vindt traditiegetrouw de Canal Pride plaats, waarbij tientallen boten door de gracht varen en duizenden toeschouwers staan mee te genieten.
–  Info:  www.AmsterdamGayPride.nl

bronnen: KamKrant.nl / YouTube.com - KamKrant.nl