zaterdag 4 mei 2013

Jacco | Pesten - Lastig Vallen


                 
Heel vaak zie ik op social media dat mensen gepest worden. Gemene comments onder foto's statussen en noem maar op. Vaak wor- den ze lastig gevallen door één of meerdere mensen. De één stookt de ander op, en zo wordt de groep steeds groter. Het is altijd één persoon die begint. En die stookt andere mensen onbewust op (ook wel meelopers genoemd).

Zelf heb ik hier ook mee te maken, ook al schenk je er geen aandacht aan. De mensen gaan gewoon door, de vreemdste roddels gaan over Twitter en Facebook. Hij is een slet, hij is een hoer. Hij speelt in porno films. En noem maar op. Ik snap niet wat mensen hier nou leuk aan vinden, om anderen zo neer te halen. Wat schieten zij hier mee op ?! Worden zij hier beter van ?! Krijgen ze hier een goed gevoel van ?! Nee !! Wat het is, ik zou het niet weten.

Graag wil ik iedereen oproepen om iedereen in zijn eigen waarde te laten, iedereen is uniek en iedereen heeft zijn of haar eigen stijl. Bevalt het je niet, laat diegene. Maar ga geen vervelende comments of tweets plaatsten over diegene.

Bedenk hoe jij je zou voelen als jij in deze situatie staat. Denk na over je acties, voor je het weet kwets je iemand zonder dat je het zelf door hebt.

Jacco Broer

bron: KamKrant.nl