maandag 29 april 2013

Gay Pride-boot tijdens Koningsvaart op 30 april


                      
Stichting ProGay organiseert voor de koningsvaart een Gay Pride-boot. De koningsvaart heeft als thema 'Dit Is Uw Land' en gemeente Amsterdam vindt dat het verhaal van lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen en transgenders daar niet bij mag ontbreken.

ProGay is daarom gevraagd om een Gay Pride-boot te verzorgen. Met deze boot wil de stichting aan de wereld tonen hoe divers en kleurrijk de community is. De community heeft veel verschillende 'scenes', zoals bijvoorbeeld de leer-, beren-, dragking en dragqueen- en de queerscene. Alles is terug te zien op de boot.

Er zijn ook een aantal getrouwde lesbo- en homostellen aan boord, omdat de stichting er trots op is dat Nederland als eerste land ter wereld het homohuwelijk goedkeurde.

bron: Dichtbij.nl
            

ProGay verzorgt Gay Pride boot bij Koningsvaart 

Stichting ProGay, organisator van de Gay Pride in Amsterdam, zal tijdens de koningsvaart meevaren met een Gay Pride-boot. De koningsvaart aanstaande dinsdag heeft het thema 'Dit Is Uw Land - vertelt het verhaal van ons allemaal' meegekregen. In dit verhaal mag de LHBT-community, de gemeenschap van lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen en transgenders, natuurlijk niet ontbreken. ProGay is daarom gevraagd om een Gay Pride-boot te verzorgen.

Met deze boot wil de stichting aan de wereld tonen hoe divers en kleurrijk de community is. De community kent immers vele subgroepen, scenes, zoals bijvoorbeeld de leer-, beren-, dragking en dragqueen- en de queerscene. Al deze scenes zijn aan boord vertegenwoordigd.

Ook is er een aantal getrouwde lesbo- en homostellen aan boord omdat de stichting er trots op is dat Nederland als eerste land ter wereld op 1 april 2001 het burgerlijk huwelijk openstelde voor paren van gelijk geslacht. ProGay directeur Irene Hemelaar: "We prijzen ons gelukkig dat Nederland een land is en Amsterdam een stad is waar iedereen zichzelf mag en kan zijn".

"Wat deelname aan de koningsvaart extra bijzonder maakt is dat alle scenes op een boot zijn vertegenwoordigd, waar ze tijdens de Botenparade van de Amsterdam Gay Pride veelal met een eigen boot deelnemen. We zullen gezamenlijk het koninklijk echtpaar toejuichen en ons in al onze vrijheid en eigenheid aan de wereld tonen". De optredens aan boord worden verzorgd door onder meer sambaband Bumba Amsterdam, Giovan- ni Pileri en Marieke, DJ Bo Monde en DJ Abraxas.

De Koningsvaart op 30 april begint om 19.45 uur bij het EYE Film Instituut en gaat langs het Oeverpark en de kop van het Java-eiland richting Muziekgebouw aan het IJ waar de tocht rond 21.30 uur eindigt.

bron: GaySite.nl