zaterdag 4 mei 2013

Echtgenoot Hirsi Ali maakt bizarre Anti-Homo opmerking


                  
Niall Ferguson, de echtgenoot van Ayaan Hirsi Ali heeft zichzelf in een lastig parket gebracht door enkele bizarre en discriminerende beweringen te doen over de wereldberoemde econoom John Maynard Keynes.

Ferguson, zelf ook beroemd wetenschapper en professor aan de Amerikaanse Harvard-universiteit, zei over Keynes dat hij 'niks om de toekomst van mensen gaf omdat hij kinderloos en homoseksueel was'. Daarnaast zei Ferguson dat de economische filosofie van Keynes niet deugde, om- dat deze geen rekening hield met toekomstige generaties.

Ferguson vroeg de aanwezigen op het congres "of ze wisten hoeveel kinderen Keynes had", waarop hijzelf het antwoord gaf: "Geen, de man was getrouwd met een ballerina en besteedde meer aandacht aan poëzie dan aan zijn vak".

De uitspraken van Ferguson, zouden zijn gedaan op een congres in de plaats Carlsbad in Californië, waar Ferguson 500 financieel adviseurs toesprak. De uitspraken werden aangehaald door hoofdredacteur Tom Kostigen in het blad Financial Advisor.

bronnen: Algemeen Dagblad / Financial Advisor
        

Echtgenoot Hirsi Ali biedt excuses aan voor Homofobe opmerking

Niall Ferguson, de echtgenoot van Ayaan Hirsi Ali, ligt onder vuur door enkele kwetsende en discriminerende beweringen te doen over de wereldberoemde econoom John Maynard Keynes.

De Britse historicus Ferguson, zelf ook beroemd wetenschapper en professor aan de Amerikaanse Harvard-universiteit, zei over Keynes dat hij 'niks om de toekomst van mensen gaf omdat hij kinderloos en homoseksueel was'. Daarnaast zei Ferguson dat de economische filosofie van Keynes niet deugde omdat deze geen rekening hield met toekomstige generaties.

Ferguson vroeg de aanwezigen op het congres "of ze wisten hoeveel kinderen Keynes had", waarop hijzelf het antwoord gaf: "Geen, de man was getrouwd met een ballerina en besteedde meer aandacht aan poëzie dan aan zijn vak". Wat deze uitspraak extra wrang maakte was dat Lydia Lopokova, de echtgenote van Keynes in 1927 een miskraam had.

De uitspraken van Ferguson, zouden zijn gedaan op een congres in de plaats Carlsbad in Californië, waar Ferguson 500 financieel adviseurs toesprak. De uitspraken werden aangehaald door hoofdredacteur Tom Kostigen in het blad Financial Advisor. Naar verluidt verlieten enkele aanwezigen de zaal na de uitspraken van Ferguson.

Excuses
Ferguson heeft inmiddels zijn excuses aangeboden voor zijn uitspraken, zowel via zijn website als op Twitter.

Op zijn website noemt Ferguson zijn opmerkingen 'dom en ongevoelig'. 'Mijn collega's, studenten en vrienden – heteroseksueel en homosek- sueel – hebben al het recht om teleurgesteld te zijn, net zoals ik teleurgesteld ben in mezelf.'

Niall Ferguson trouwde in 2011 met de Nederlands-Somalische ex-politica Ayaan Hirsi Ali. Hun zoon, Thomas Hirsi Ferguson, werd geboren in december van dat jaar. Uit een eerder huwelijk heeft de historicus drie kinderen.

bronnen: De Volkskrant / Financial Advisor