donderdag 10 januari 2013

Marc van der Linden: Twijfels rond Ontdopen


Royalty-kenner Marc van der Linden heeft zo zijn vraagtekens rond het ontdopen naar aanleiding van de recente uitspraken van Paus Benedictus XVI. Hij reageert daarmee op een column van Gerry van de List in Elsevier.

Laatstgenoemde - voorheen al vaker in opspraak over krasse uitspraken inzake homoseksualiteit - stelt dat de paus homoseksualiteit helemaal niet in zijn kersttoespraak veroordeelde. Hij verdedigde 'gewoon het klassieke gezin'.

Van der Linden schurkt daar nu tegen aan. Op Facebook zegt hij: 'Ja er wordt heel veel gezegd wat niet klopt. Het is een hype gebaseerd op woorden van de Paus, die hij nooit heeft geuit. Maar het mag van mij hoor, alleen komt het niet erg slim over als iedereen maar klakkeloos in zo'n hype gelooft zonder zich echt te verdiepen in wat er gezegd is en of het ontdopen überhaupt kan. Daarnaast: de mensen die zich nu willen laten 'ontdopen' kwamen denk ik al jaren niet meer in de kerk.'

De Volendamse artiestenmanager Kees Tol is het daar (in het Algemeen Dagblad) niet mee eens en wil zich zo snel mogelijk laten ontdopen. Op Facebook is musical-acteur Rolf Koster het eens met Tol.

bron: GayKrant.nl
  

Kees Tol is helemaal klaar met Paus Benedictus XVI

De Volendamse programmamaker en presentator Kees Tol heeft het helemaal gehad met de paus en het katholieke geloof. Dat zegt Tol in een interview in het Algemeen Dagblad. Na de homofobe uitspraken van Paus Benedictus XVI tijdens zijn kersttoespraak heeft de openlijk homoseksuele Tol besloten zich zo snel als mogelijk laten 'ontdopen'.

Volgens de paus vernietigen homoseksuelen de essentie van het menselijke wezen en proberen homo's met hun 'gekozen' geaardheid de schepping een andere wending te geven. "Omdat de paus mijn geaardheid scherp veroordeelt voel ik me absoluut geen katholiek meer", aldus de 30-jarige Tol, die opgroeide in een katholiek gezin.
                                          
Kees Tol, op dit moment onder meer te zien als kandidaat in het populaire programma 'Wie Is De Mol?', heeft zijn ontdoping inmiddels in gang gezet. "Het is alleen nog een kwestie van de juiste formulieren invullen, een handtekening zetten en klaar is Kees met de paus", aldus Tol in het Algemeen Dagblad.

bronnen: GaySite.nl / Algemeen Dagblad / YouTube