maandag 7 januari 2013

Homofobe tweet Azealia Banks


Amerikaanse rapper Azealia Banks, bekend van de hit 212, heeft de entertainment blogger Perez Hilton een faggot genoemd die zich beter op kon hangen tijdens een twitter-ruzie. Ze is daarna door haar record label Interscope gedropt.

De ruzie tussen de naar eigen zeggen biseksuele Banks en Hilton begon nadat laatstgenoemde haar bekritiseerde wegens haar ruzies met andere artiesten.

Hij zei haar dat een deel van haar muziek leuk was, maar haar aandachttrekkerij niet. Ze reageerde daarop met: "Bitch, je wilde dat ik tekende bij je eigen shitty label in 2011" . Noemde hem in volgende tweets "dickbreath, een "faggot" en zei hem dat hij zich beter op kon hangen.

Nadat fans haar later op haar woorden aanspraken zei ze dat een faggot geen homoseksueel is, maar een man die zich als vrouw gedraagt. "Als een "cunt." En dat ze haar excuses aanbiedt aan een ieder die zich door haar woorden aangevallen voelt, met uitzondering van Perez Hilton.

Amerikaanse homo-organisatie GLAAD schreef op hun website dat met het woord faggot wel degelijk een homoseksueel wordt bedoeld en dat het woord "faggot" voor sommige fans op haar twitter-feed zeker ook als persoonlijke belediging wordt opgevat.

Jake Shears van de Scissor Sisters had op zijn twitter-pagina ook een goede reactie: "Oh yeah. 'Faggot.' Totally cool. Give me a fucking break… It all about context. And right now I'm sorry, but context is not on your side."

bronnen: Gay.nl / YouTube