maandag 7 januari 2013

Film over Liberace té Homo !!


De nieuwe film over het leven van de flamboyante, openlijk homoseksuele Liberace zal in de Verenigde Staten vooralsnog niet te zien zijn op nationale televisie of bioscoop. Bijna niemand heeft de film tot nu toe aangekocht omdat hij volgens Amerikaanse distributeurs "te homo" zou zijn. De opnamen voor de film 'Behind the Candelabra' zijn twee maanden geleden afgerond en volgens regisseur Steven Soderbergh geeft de film "een schitterende kijk op de liefdesrelatie van twee mannen lang voordat er sprake was van het homohuwelijk." Acteur Michael Douglas speelt de rol van de flamboyante pianomeester Liberace. Matt Damon speelt zijn geliefde Scott Thorson.

Regisseur Steven Soderbergh laat afgelopen weekend in diverse media weten zeer verbaasd te zijn dat zijn film "te homo" zou zijn. "Tien jaar geleden zou de film al gemaakt worden maar toen dacht men dat hij te confronterend zou zijn. Ik had nooit gedacht dat anno 2013 nog altijd geen Amerikaanse distributeur het aan durft de film aan een groot publiek te tonen." De Amerikaanse betaalzender HBO heeft inmiddels laten weten de film wel aan te kopen. In het voorjaar zal de film bij deze televisiezender dan ook haar première beleven.

De film 'Behind the Candelabra' gaat over het bewogen leven van Liberace. Geboren als Wladziu Valentino Liberace maakt de entertainer vanaf zeer jonge leeftijd naam als klassiek pianist. Hij beschikte over erg veel talent daarvoor, maar ging op de populaire toer om het geld. Op de vraag of hij daar geen wroeging over had, zei hij ooit: "Ja zeker, ik huilde de hele weg naar de bank." Hij werd een grote ster in de jaren 50. De homoseksuele Liberace stond bekend om zijn flamboyante manier van kleden. In zijn garderobe was niets te gek, en speelden diamanten en glitters de hoofdrol. Liberace, kind van Italiaanse en Polynesische ouders, steeg tot grote roem in de VS. Hij overleed in 1987 op 67 jarige leeftijd in Palm Springs aan de gevolgen van aids.

bron: GaySite.nl

Liberace-film 'te gay' voor Hollywood

Regisseur Steven Soderbergh heeft lang moeten leuren om zijn biografische film Behind the Candelabra over pianist Liberace van de grond te krijgen. Hij kreeg de ene afwijzing na de andere omdat het scenario 'te gay' zou zijn. "Niemand wilde het maken", vertelt hij aan de Amerikaanse filmsite The Wrap. Uiteindelijk werd de film opgepikt door de betaalzender HBO.

Soderbergh had Michael Douglas en Matt Damon al binnengehaald voor de hoofdrollen en zocht nog vijf miljoen dollar voor de productie. "Ze vonden de film te gay", vertelt Soderbergh. "Dit was overigens nadat Brokeback Mountain was uitgebracht", voegt de Magic Mike-regisseur daaraan toe. De film over twee homoseksuele cowboys was een groot succes in 2005.

Douglas speelt in 'Behind the Candelabra' de homoseksuele pianist Liberace. Zijn jarenlange relatie met Scott Thorson, gespeeld door Matt Damon, eindigde in een pittige rechtszaak. Uiteindelijk moest Liberace Thorson 95 duizend euro, een paar auto's en twee honden geven. De ex- centrieke pianist overleed in 1987 aan de gevolgen van aids.

"Ik stond perplex", gaat Soderbergh verder. Hij vindt het onbegrijpelijk dat geen enkele studio het aandurfde de film te maken. "Ze waren bang." Betaalzender HBO zendt het biografische drama later dit jaar uit. HBO Nederland zendt 'Behind the Candelabra' waarschijnlijk in de herfst uit.

bron: RTL Boulevard