vrijdag 11 januari 2013

Onderzoek veiligheidsgevoelens Homo's


De gemeenten Westland, Delft, Leidschendam-Voorburg, en Zoetermeer doen onderzoek naar veiligheidsgevoelens van lesbische vrouwen, homoseksuele mannen, biseksuelen en transgenders. De vier gemeenten behoren tot een grotere groep gemeenten die een beleid hebben met als doel de veiligheid, weerbaarheid en sociale acceptatie van deze groep te bevorderen.  

Daarom hebben de gemeenten de Monitor Veiligheidsgevoelens laten ontwikkelen. Met de uitkomsten willen de gemeenten een duidelijk beeld krijgen van eventuele onveilige situaties die de doelgroep ervaart. Met deze kennis gaan de gemeenten op zoek naar oplossingen.

De Monitor Veiligheidsgevoelens zal in januari en februari 2013 uitgezet worden. De uitvoering ligt in handen van Bureau Discriminatiezaken Hollands Midden en Haaglanden. De monitor bestaat uit een digitale enquête die via websites en sociale media verspreid wordt.

Voor deelnemers die liever een papieren enquête invullen, is een papieren versie van de vragenlijst met antwoordenvelop beschikbaar bij de publieksbalies van de vier gemeentehuizen en bij Bureau Discriminatiezaken. 

Ben je homoseksueel en woon je in een van deze gemeenten: Westland, Delft, Leidschendam-Voorburg of Zoetermeer, doe dan mee aan het onderzoek ?!  ...  KLIK HIER  !!

bron: GaySite.nl