dinsdag 26 juni 2018

Tsjechië – Het Homohuwelijk | De Tsjechen zijn klaar voor het 'Homohuwelijk'

Tsjechië - Homohuwelijk  →  De Tsjechische regering onder leiding van premier 'Andrej Babiš' heeft zich uitgesproken voor de 'open- stelling van het huwelijk' voor paren van het zelfde geslacht ‼  Er lijkt zich een politieke meerderheid af te tekenen voor 'legalisering van het homohuwelijk' in het postcommunistische land, maar er is nog een lange weg te gaan.

Het wetsvoorstel voorziet in een volledige gelijkstelling aan het huidige huwelijk dat tot op heden alleen is voorbehouden aan man en vrouw. Als de komende maanden alle politieke hobbels met succes worden genomen is Tsjechië het eerste postcommunistische land dat homostellen de mogelijk- heid biedt om een wettelijk huwelijk aan te gaan.

Uit recent onderzoek is gebleken dat 75 procent van de Tsjechen voor legalisering van het homohuwelijk is - of daar in ieder geval geen moeite mee heeft ‼  Daarom vinden zowel homo-organisaties als de Tsjechische regering het tijd worden om de huidige wetten aan te passen. Homostellen kun- nen sinds 2006 een geregistreerd partnerschap aangaan en de verachting is dat nog dit jaar het huwelijk wordt opengesteld voor homoparen.
Oudere berichten:  

bronnen: GaySite.nl / Facebook.com – GaySite.nl