maandag 3 oktober 2016

Maastricht | Kamervragen na aanval op Amsterdamse drag queen Lady Galore

Maastricht – Café Rosé – Lady Galore  →  In 2014 won ze het 'Roze Lieverdje' voor haar strijd voor de lesbienne-, homo-, biseksueel- & transgender-emancipatie in de stad  Maar afgelopen weekend werd de bekende Amsterdamse drag queen "Lady Galore" samen met twee andere queens aangevallen in Maastricht.

Lady Galore was afgereisd naar Limburg om daar op te treden tijdens Café Rosé in 't Maastrichtse gebouw van COC-Limburg.  Toen Lady Ga–lore samen met 2 andere drag queens na een rondje barhoppen, weer terug wilden gaan naar het COC – kwamen ze een groep jongeren tegen ‼ "Het was een groep van rond de twaalf jongens  Toen wij voorbij kwamen werd één van mijn vrienden bespuugd en werd er 'kankerhomo's' ge- roepen. Dat pikte ik niet", vertelt Lady Galore aan AT5. Ze liep op de groep af en ging verhaal halen.
                           
                        
Agenten deden niks
"Maar toen begon het geduw en getrek", vertelt de drag queen. "Wij hebben ook teruggeduwd want we laten niet over ons heen lopen. Maar één van ons werd vervolgens gestompt".  "Twee agenten te fiets kwamen aangereden en gingen meteen met hun rug naar de groep jongeren staan", vertelt Lady Galore. "Eén van de agenten zei alleen maar 'weg jij' tegen mij. Terwijl de groep bleef roepen 'kankerflikker' en 'blijf van me af an- ders krijg ik AIDS'. Maar daar werd gewoon niets mee gedaan".

Lady Galore zegt 'geschokt en heel erg teleurgesteld' te zijn, vooral om de reactie van de betreffende agent  Vandaag heeft het drietal contact gehad met Roze in Blauw, een team van de politie dat de belangen van Lesbiennes, Homo's, Biseksuelen en Transgenders behartigd. "Roze in Blauw heeft aangegeven dat we een klacht tegen de agent moeten indienen".

Kamerlid Ahmed Marcouch gaat vragen stellen
Inmiddels heeft ook politiek Den Haag lucht gekregen van de zaak. Kamerlid Ahmed Marcouch gaat vragen stellen aan de minister van Veilig- heid en Justitie, Ard van der Steur. De politie Limburg heeft nog niet gereageerd op het incident.
bronnen: AT5.nl / Twitter.com – Lady Galore / Twitter.com – AT5