donderdag 6 oktober 2016

Gay · Voetbal | Ook Ajax, Feyenoord en PSV maken werk van Homo-acceptatie

Voetbal – LHBT's  →  Vier jaar geleden hadden ze niet durven dromen dat er voorlichtingsbijeenkomsten zouden zijn georganiseerd bij de grote voetbalclubs.

De voetbalwereld staat nou niet bepaald bekend vanwege de acceptatie van homoseksualiteit. Maar langzaam lijkt dat iets te gaan verande- ren. De drie grote clubs van het land, AjaxFeyenoord en PSV, proberen het onderwerp nu bespreekbaar te maken bij spelers en trainers.

Namens de John Blankenstein Foundation (JBF) organiseert Karin Blankenstein voorlichtingsbijeenkomsten voor voetbalclubs. Dat begon een aantal jaar geleden met kleine verenigingen, maar nu de 'grote drie' zijn gevolgd heeft iedere club uit de Eredivisie de John Blankenstein Foun- dation op bezoek gehad. "Dit had ik vier jaar geleden niet durven dromen", aldus Karin Blankenstein.
                                         

                                    
► In de workshop van de John Blankenstein Foundation krijgen jeugdtrainers uitleg over omgang met LHBT's, om pestgedrag te voorkomen. Volgens Karin Blankenstein de zus van de in 2004 overleden eerste openlijk homoseksuele voetbalscheidsrechter John Blankenstein is het doel van die workshops niet om spelers uit de kast te halen of om clubs een statement te laten maken.

De workshops worden gegeven sinds 2012, toen de KNVB een actieplan voor homo-acceptatie presenteerde.

bronnen: Winq.nl / Trouw.nl / Twitter.com – Trouw