maandag 21 november 2016

Mr. Gay Netherlands "Tom v.d. Nieuwenhuizen" op verkiezingslijst GroenLinks

Politiek  GroenLinks  Tom van den Nieuwenhuizen    'Tom van den Nieuwenhuizen', in september vorig jaar verkozen tot Mister Gay Netherlands, staat op de 19e plaats op de concept-kandidatenlijst van 'GroenLinks' voor de landelijke verkiezingen. De lijst werd zon dagavond gepresenteerd in Utrecht ‼  Hij hoopt op een fantastische uitslag voor GroenLinks in maart 2017,  maar vooralsnog betekent een 19e plaats dat hij zijn werk als 'wethouder' in de Brabantse gemeente 'Son en Breugel' zal mogen afmaken  In de peilingen staat GroenLinks op tien zetels.
                                       
        
                                     
In september vorig jaar werd Tom van den Nieuwenhuizen verkozen tot 'Mister Gay Netherlands' 2015 ‼  Met zijn titel wilde hij zich inzetten voor de homogemeenschap in ons land. "Ik wil de maatschappelijke discussie aangaan samen met 'politiek Nederland'. Het kan niet dat wij op nummer 7 staan in de lijst van meest homovriendelijke Europese landen"," aldus 'Tom van den Nieuwenhuizen' direct na zijn uitverkiezing. Vandaag laat hij weten blij te zijn dat GroenLinks hem de kans en het vertrouwen geeft  "Met mij heeft de 'LHBTI-gemeenschap' een spreek- buis in het maatschappelijke debat; in deze wereld van steeds meer intolerantie wil ik een positief geluid laten horen voor alle LHBTI's".
                                        
        
                                            
Tom van den Nieuwenhuizen kwam in september van dit jaar ook al in het nieuws toen hij in een open brief alle 390 Nederlandse gemeenten oproep om op 11 oktober, Nationale Coming-Outdag, de regenboogvlag te hijsen. "Op die manier onderstreept de gemeente haar steun voor de sociale acceptatie van de LHBTI-gemeenschap".  Mede door zijn oproep werd de actie 'een succes' en wapperde op ruim 160 gemeenten een regenboogvlag.

Zie ook:
bronnen: GaySite.nl / YouTube.com / Twitter.com – Gay.nl