maandag 21 november 2016

50PLus–lijsttrekker 'Henk Krol' heeft pensioengat bij de GayKrant niet gedicht

Eindhoven - GayKrant  →  Het pensioengat van vier of vijf jaar van oud-personeel van de GayKrant is nog niet gedicht. Henk Krol erkent dat maandag in het Eindhovens Dagblad. Krol suggereerde in het TV-programma 'Pauw' dat de oud-medewerkers alsnog compensatie hadden gekregen voor de indertijd niet-afgedragen pensioenpremies door de GayKrant.

"Het was keurig opgelost", zei Henk Krol, lijsttrekker voor 50PLus bij de volgende verkiezingen voor de Tweede Kamer.

Eigen inleg
Oud-medewerker Rits de Wit van de GayKrant liet het ED weten dat dit niet klopt  De voormalige medewerkers hebben alleen hun eigen inleg teruggekregen. Nog immer ontbreekt het werkgeversdeel van de premies dat destijds door de GayKrant onder verantwoordelijkheid van Henk Krol is achtergehouden.
                                   

                                    
Gevraagd om reactie erkent Henk Krol dat in het ED  "Pensioengat is niet gedicht, eigen inleg van de medewerkers is wel terugbetaald. Daar is destijds iedereen mee akkoord gegaan", laat hij in een sms-bericht weten.

Waarom hij dat niet zo in Pauw heeft gezegd, is een vraag die Henk Krol onbeantwoord laat. Hij reageerde niet op een verzoek om een nadere reactie.

Zie ook:
bronnen: ED.nl - Eindhovens Dagblad / Pauw.Vara.nl – Video / Twitter.com  Eindhovens Dagblad