woensdag 23 november 2016

Amsterdam → 70 jaar 'COC NL' | "Nick Vijn ontmoet koning Willem-Alexander"

Amsterdam – "70 jaar COC Nederland"  →  Het was een bijzondere dag voor Nick Vijn. De Wervershover ontmoette in het kader van 70 jaar COC Nederland koning Willem-Alexander.

Zelf is Nick Vijn nu 2 jaar uit de kast   Op het Clusius College in Alkmaar volgt hij een opleiding tot 'bloembinder' en maakt hij zich sterk voor acceptatie van homoseksualiteit. "Ik vertelde het mijn moeder een dag voor ze overleed  Dat wil ik andere kinderen besparen: dat ze het te laat vertellen".
                                     
                                       
Gemoedelijk
Nick Vijn sprak gisterenmiddag ruim een kwartier met de koning. "Het was heel gaaf. Het was een heel fijn en gemoedelijk gesprek. De koning was erg geïnteresseerd in wat het COC allemaal doet".

De scholier wilde in het bijzonder weten wat de koning ervan zou vinden als een van zijn dochters uit de kast zou komen. "Daar heb ik helaas geen antwoord op gekregen, maar hij vertelde wel dat Amalia bekend is met de Gay Straight Alliance (een groep scholieren die vindt dat iede- reen op hun school de vrijheid heeft te kunnen zijn wie ze zijn zonder zich daarvoor te hoeven schamen)".

Zie ook:

Update:  
Reportage | "Koninklijk bezoek bij COC Nederland"  /  07 december 2016 | "Het COC bestaat vandaag precies 70 jaar"   

bronnen: RTV·NH.nl / Twitter.com – NOS.nl / YouTube.com